Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Όλα τώρα αρχίζουν

by To Skouliki Tom


Από το πρώτο δευτερόλεπτο που ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε με διάγγελμα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, κάναμε γνωστή στη σελίδα μας τη στάση που θα κρατήσουμε σαν μπλογκ: ΟΧΙ.

Εννοείται ότι δεν πρόκειται να μπω στη διαδικασία να εξηγήσω τους λόγους αυτής της στάσης.

Δε γίνεται να εξηγούμε συνεχώς τα αυτονόητα.

Όποιος μετά από 5 χρόνια βιβλικών καταστροφών δε ξέρει ήδη τί θα ψηφίσει, προφανώς ζούσε σε άλλο γαλαξία.

Όποιος δε βλέπει ποιοι υπεραμύνονται του ΝΑΙ, είναι τυφλός ή ακόμα χειρότερα, εθελοτυφλεί.

Όποιος δεν καταλαβαίνει ποιους συμφέρει το ΝΑΙ και ποιους το ΟΧΙ, είναι καθυστερημένος και καλά θα κάνει την Κυριακή να πάει για μπάνιο.

Όποιος θέλει και ελπίζει να αλλάξει κάτι, το οτιδήποτε, στην Ελλάδα και την Ευρώπη, έχει ήδη πάρει την απόφασή του.

Σε αυτό το σημείο θέλω να πω κάτι στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ που παρακολουθούν το μπλογκ – και είναι αρκετοί. Καταρχάς, ποτέ μου δεν έχω ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Ψηφίζω σταθερά ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ξέρω ότι το ΚΚΕ είναι επιφυλακτικό – έως αρνητικό – απέναντι σε αυτό το δημοψήφισμα. Δικαίως, κατά τη γνώμη μου.

Φυσικά και δεν έχουμε πάθει αμνησία. Δε ταξιδέψαμε ξαφνικά στο χρόνο. Δε διακτινιστήκαμε από τις 25 Ιανουαρίου στις 27 Ιουνίου. Η μνημονιακή ελληνική πρόταση των 8 δις υπήρξε. Δε μπορούμε να παριστάνουμε ότι δεν έγινε ποτέ. Και η Κυβέρνηση ήταν έτοιμη να την υπογράψει. Ήταν έτοιμη να υπογράψει κάτι για το οποίο δεν είχε λάβει εντολή από κανέναν Έλληνα πολίτη, δεξιό ή αριστερό.

Μήπως οι αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ κράτησαν υπερβολικά πολύ κι ο Αλέξης Τσίπρας άργησε να προχωρήσει σε δημοψήφισμα δίνοντας την ευκαιρία στους δανειστές να πάρουν ακόμα περισσότερο το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις; Πιθανότατα ναι.

Μήπως υπάρχει ο κίνδυνος ένα ενδεχόμενο ΟΧΙ να οδηγήσει απλώς στην υπογραφή ενός πιο light μνημονίου από αυτό που προτείνουν οι δανειστές; Ναι, υπάρχει.

Σε αυτά συμφωνώ με το ΚΚΕ. Αλλά θα σας πω και κάτι άλλο. Ποτέ οι συνθήκες δε θα είναι οι κατάλληλες για όλους, ποτέ η ώρα δε θα είναι η σωστή και ποτέ το ερώτημα δε θα τεθεί όπως ακριβώς το θέλουμε.

Τώρα είναι η ευκαιρία μας να τοποθετηθούμε και να πάρουμε απευθείας μέρος στις διαπραγματεύσεις. Για το μέλλον το δικό μας, των παιδιών μας και χιλιάδων Ευρωπαίων που περιμένουν από εμάς να κάνουμε τη σωστή επιλογή.

Τί θα φέρει ένα ΟΧΙ; Κανείς δε ξέρει. Όλοι όμως ξέρουν τί θα φέρει ένα ΝΑΙ. Γιατί δε θα είναι ΝΑΙ. Θα είναι ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. Θα είναι το λουκέτο που θα βάλουμε με τα ίδια μας τα χέρια στην αλυσίδα που είναι περασμένη στο λαιμό μας.

Έχουμε 6 μέρες μπροστά μας να κάνουμε σαφές στην Κυβέρνηση τί σημαίνει και τί θέλουμε να φέρει το ΟΧΙ. Οι τρόποι υπάρχουν.

Mείνετε μακριά από τις εφημερίδες, τα κανάλια και τα σάιτ των ολιγαρχών. Μείνετε μακριά και από την προπαγάνδα της Κυβέρνησης. Το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να διχαστείτε. Έχουμε τους δικούς μας χώρους. Κι αυτοί είναι οι δρόμοι και το διαδίκτυο. Μας ανήκουν.

Ξεχάστε το όριο των 60 ευρώ ανά ημέρα. Έχουμε μάθει να ζούμε και με πολύ λιγότερα. Το μετρό θα είναι δωρεάν για 6 μέρες. Εκμεταλλευτείτε το. Κάντε βόλτες, πηγαίντε για μπάνιο, συζητήστε, πιείτε, διασκεδάστε. Ζυμωθείτε.

Τίποτα δεν τελείωσε. Όλα τώρα αρχίζουν.

(Ανήθικο δίδαγμα: Να πω και κάτι στους συριζοταλιμπάν. Ηρεμήστε. Δε γίνεται καμιά επανάσταση. Δε θα πέσει ο καπιταλισμός με ένα δημοψήφισμα. Μπορεί να μη γίνει και απολύτως τίποτα. Το σύμπαν παραμένει παντελώς αδιάφορο για την κυβερνησούλα σας. Για να μην απογοητευτείτε πάλι και κλαίγεστε το λέω, όπως στις αρχές της περασμένης εβδομάδας.)

(Ανήθικο δίδαγμα no. 2: Μας γράφουν μερικοί ότι δε βρίσκουν την πρόταση των Θεσμών για να τη διαβάσουν. Ιδού: thepressproject.gr/article/78680/Auti-einai-i-protasi-ton-thesmon)

Όλα αρχίζουν και τελειώνουν στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου