Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Η ονειρεμένη τούρτα

Της Λίλα Μήτσουρα


Τα όνειρα! Αυτά φταίνε.

Γιατί είναι μεγάλα και δεν φοριούνται στη πραγματικότητα. Είναι μεγάλα και δεν της χωρούν. Ενώ θα πρεπε να κάνουμε μικρά και πολλά για να χωρούν και αν μείνουν κενά εεε μετά τα συμπληρώνουμε. Δεν είναι δύσκολο, σαν να φτιάχνεις μια τούρτα με μπισκότα, βρε παιδί μου. Βάζεις ολόκληρα πρώτα να καλύψεις τον κυριότερο χώρο και μετά σπας μερικά και βάζεις στα κενά. Τέλος καλό όλα καλά.

Αλλά όχι!!! εμείς γυρεύουμε το τέλειο. Και ονειρευόμαστε ότι θα κάνουμε την τέλεια τούρτα, σαν και αυτές των σπουδαίων σεφ. Δεν μας αρκεί αυτή η βάση της μιζέριας. Και σαν φτιάχνουμε το πλάνο στο μυαλό μας, πώς τη θέλουμε, τι υλικά χρειαζόμαστε, πώς θα τα βρούμε, τσουπ!!! ανακαλύπτουμε ότι είναι κομματάκι δύσκολο. Μας λείπει κάτι βασικό και έχουμε κάτι που περισσεύει.

Μας λείπει η ψυχή και περισσεύει ο φόβος.

Και μες σε όλο τον φανταστικό αυτό σχεδιασμό έχουμε και το θέμα της γεύσης. Σε άλλους αρέσουν οι σοκολατένιες γεύσεις σε άλλους οι λευκές κρέμες, ή οι φρουτώδης. Να είναι γλυκιά, όχι όχι πολύ γλυκιά λιγώνει, τόσο όσο βρε παιδί μου. Μα το τόσο όσο μου διαφέρει από το δικό σου. Και αρχίζει και η γκρίνια.

Σπουδαίο πράγμα η γκρίνια και δεν την βάνει και ο νους σου πόση ζημιά κάνει. Σαν το σαράκι που κρυφοτρώει τα πάντα από τα έσω μέχρι να σωριαστεί μπροστά σου ξαφνικά. Είναι καλοκαίρι έχει ζέστη, απαπαπα δεν αντέχω, είναι χειμώνας έχει κρύο μπρρρρρρ τρέμω σαν το ψάρι και πώς θα ζεσταθώ? Είναι άνοιξη γαμώτο δεν ξέρω τι να βάλω? Είναι φθινόπωρο απαπαπα σαπίσαμε πια έλεος!!!

Γκρίνια γκρίνια γκρίνια!!!

Κυκλοφορεί πιθανόν στον αίμα μας σαν τα αιμοσφαίρια δεν εξηγείται αλλιώς. Είναι τα γκρινιοσφαίρια. Μπαίνουν σε όλες τις αρτηρίες και εισχωρούν στον κεντρικό υπολογιστή τον εγκέφαλο και όλα μετά σου φαίνονται μικρά και λίγα για σένα το σπουδαίο ονειρευτή.

Γίναμε επαγγελματίες ονειρευτές όχι ονειροπόλοι, πουλάμε και όνειρα αν θες και οδηγίες και συμβουλές. Το σχέδιο το έχουμε επεξεργαστεί πολύ καλά στο μυαλό μας. Εντάξει είναι λίγο μεγάλο και δεν χωράει της πραγματικότητας,αλλά οκ θα φτιάξουμε το τέλειο όνειρο που θα της κουμπώνει τέλεια.

Θα το φτιάξουμε το τέλειο όνειρο μα ναι!!!!

Για αυτό και είμαστε αραχτοί γιατί σκεφτόμαστε πολύ. Η τελειότητα θέλει σκέψη και γκρίνια. Γιατί εσύ δεν τα λες καλά, είσαι ανόητος και δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Η δική μου τέλεια τούρτα διαφέρει από τη δική σου. Και άντε και συμφωνήσαμε σε ένα σχέδιο, στη κατασκευή πάνω θα φάμε τα μουστάκια μας να το ξέρεις. Γιατί εσύ δεν το κάνεις καλά. Κάνεις τσαπατσουλιές και γω σου φαίνομαι λεπτολόγος πολύ.

Γαμώ τη τούρτα μου μέσα!!!

Μια τούρτα ονειρεύτηκα να φάω πόσο δύσκολο είναι να την φτιάξω? Και αφού έχω και βοήθεια σωστά? Το θέμα είναι ότι ο καθένας θέλει να φάει την δική του τούρτα και δεν συμβιβαζόμαστε με την τούρτα που θέλει ο άλλος. Και δεν μπορούμε και να τις αγοράσουμε έτοιμες. Λεφτά τέλος. Είμαστε άφραγκοι.

Να δεις που κάποιος πείραξε τον κεντρικό υπολογιστή και τα απορύθμισε όλα. Αυτά τα γκρινιοσφαίρια τρύπωσαν και τα κάναν όλα μαντάρα. Χτύπησε κόκκινο ο φόβος και η ανασφάλεια και πήγε στο μείον η ψυχή. ΕΕΕΕΕΕ σταματήστε τον και κάντε επανεκκίνηση. Χρειαζόμαστε επειγόντως περίσσια ψυχή και λιγοστό φόβο......

Περίσσια ψυχή σου λέω τίποτα άλλο....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου