Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Ζωή: Ο Τσίπρας θα πρέπει να ζήσει την υπόλοιπη ζωή του με αυτό το όνειδος

Πολιτική
 

Υπογράφοντας το τρίτο μνημόνιο και προωθώντας τα νέα μέτρα ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να «προσέξει τον εαυτούλη του» και να «μείνει στην εξουσία», αντί να ακολουθήσει το δρόμο της συνείδησης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ η τέως Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Είναι ακόμα νέος και θα πρέπει να ζήσει την υπόλοιπη ζωή του με αυτό το όνειδος», είπε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

Η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι τα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση στην πραγματικότητα γράφονται από τους θεσμούς και νομοθετούνται «καταναγκαστικά» από κυβερνητικούς βουλευτές που λειτουργούν ως «επιτετραμμένοι» των εταίρων.

«Είναι κατάδηλο ότι τα νέα μέτρα δεν τα έγραψαν οι υπουργοί, πασίδηλο ότι δεν νομοθετεί καμία αυτεξούσια δημοκρατική λειτουργία», είπε η πρώην σύμμαχος του Αλέξη Τσίπρα.

Σχολίασε μάλιστα αιχμηρά ότι «ούτε στα όνειρά» τους η Άνγκελα Μέρκελ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν θα φαντάζονταν μία «τόσο πειθήνια κυβέρνηση» στην Ελλάδα, που «κουνά το κεφάλι και αποδέχεται να εφαρμόζει τα πιο σκληρά και απάνθρωπα μέτρα».

Η κ. Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε και στη διαδικασία ψήφισης του πολυνομοσχεδίου με τους έμμεσους φόρους, που αριθμεί 7.500 σελίδες και θα πρέπει να ψηφιστεί μετά από τρεις μέρες συζήτησης στην Ολομέλεια.

«Είναι ακύρωση της δημοκρατίας», τόνισε, σημειώνοντας πως το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο χρόνος που χρειάζονται οι βουλευτές για να διαβάσουν ένα τόσο μεγάλο πολυνομοσχέδιο, αλλά και το γεγονός ότι είναι αδύνατο να επεξεργασθούν σοβαρά το περιεχόμενο των μέτρων.

Ρ-Ρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου