Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟΥ...

Της Αλιόνα Αγκέεβα (Алена Агеева)


Οι Αρχές της Ελλάδας δεν θα εμποδίσουν την παράταση μέχρι το τέλος του 2015 των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας.

Όλα συνέβησαν, όπως τα έγραψα πριν από μια εβδομάδα. Εάν οι «δανειστές» του Τσίπρα του έδωσαν ήδη τη διαταγή «Η Ρωσία είναι ο εχθρός», το επόμενο βήμα θα είναι οι μεθοδικές διώξεις των κομμουνιστικών και αντιφασιστικών οργανώσεων της Ελλάδας (θα ακυρώνονται καταχωρίσεις Νομικών Προσώπων, θα δημιουργηθεί «μαύρη λίστα» οργανώσεων, στις οποίες θα απαγορευθεί ακόμη και να… παράγουν ήχο, θα μπλοκαριστούν εκατοντάδες αριστερά μπλογκ και σάιτ), αφού αυτά είναι πιθανοί και ανεξέλεγκτοι σύμμαχοι της Ρωσίας και της Ευρασίας συνολικά.

Ο «ελευθερωτής της ‘Ελλάδας» Τσίπρας με τον ΣΥΡΙΖΑ έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο, περιφερόμενος στο κατώφλι των βρετανικών τραπεζών Barclays Bank και EFG Private Bank, που βρίσκονται υπό την σκέπη του «RIT Capital Partners plc» – μεγάλου βρετανικού επενδυτικού τραστ γνωστότατης οικογένειας, η οποία σήμερα και υπαγορεύει τους όρους στον Τσίπρα για το επενδεδυμένο στην προεκλογική του εκστρατεία «άτοκο δάνειο» ή, αλλιώς, «δάνειο περιθωρίου» (το οποίο λειτουργεί με βάση την αρχή: «δεν παίρνω πανωτόκια, αλλά θα ζητήσω πίσω ολόκληρο το ποσό και αμέσως, όταν θελήσω και αν δεν έχεις να μου το δώσεις, θα κάνεις ό,τι σου λέω». Και εδώ, όπως γίνεται ξεκάθαρο, αν πας να κάνεις έστω και βήμα προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά… "σε περιμένει" το Δικαστήριο της Χάγης), στην παγίδα του οποίου έπεσε ο νεαρός Έλληνας σοσιαλιστής με τον ειλικρινή του, αρχικά, ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτά μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές στην κυβέρνηση της Γερμανίας.

Ο συνομιλητής του πρακτορείου σημείωσε, ότι η συμφωνία με την Αθήνα επιτεύχθηκε ήδη από τον Μάρτη. Εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να μπλοκάρει την πρόταση για παράταση των περιοριστικών μέτρων στο Summit της Ε.Ε του Ιουνίου. σημείωνοντας ότι μια συμφωνία με την Αθήνα απέτυχε Μάρτιο. Σταθείτε, αφού ακόμη πρόσφατα, τον Μάρτιο-Απρίλιο του 2015, συζητούνταν τα ζητήματα περί μονομερούς άρσης του αντι-εμπάργκο στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα συζητούνταν τα ζητήματα περί παροχής ρωσικών δανείων στην Ελλάδα.

Θεωρώ, ότι όλες οι αιτίες έχουν να κάνουν με τα χρήματα και, ακριβέστερα, με το χρέος της Ελλάδας προς την Τρόικα των διεθνών δανειστών. Στις 12 Μαΐου η Αθήνα μεταβίβασε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείου (Δ.Ν.Τ) 750 εκατ. ευρώ, χρησιμοποιώντας τα (κρατικά) αποθέματα χρυσού. Μία μέρα νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης δήλωσε, ότι η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η κρίση αθέτησης πληρωμών, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, μπορεί να επέλθει μέσα σε λίγες εβδομάδες. Το συνολικό ποσό του χρέους της Ελλάδας προς τους δανειστές είναι της τάξης των 320 δισ. ευρώ.

Τον Ιούνιο εκπνέει ο χρόνος ισχύος των κυρώσεων της Ε.Ε εναντίον της Ρωσίας. Τη δεδομένη στιγμή η Ρωσία βρίσκεται υπό το καθεστώς οικονομικών κυρώσεων από τις ΗΠΑ, την Ε.Ε, τη Νορβηγία, την Ιαπωνία, την Αυστραλία και τον Καναδά. Υπό περιορισμό τέθηκαν ο τραπεζικός, ο πετρελαϊκός και ο αμυντικός τομέας. Οι διεθνείς κυρώσεις επιβλήθηκαν εξαιτίας της ένωσης της Κριμαίας με τη Ρωσία και της αυξανόμενης γεωπολιτικής έντασης στην Ουκρανία.

ΥΓ: Προς ενημέρωση – οι «φιλάνθρωποι δανειστές» του Έλληνα σοσιαλιστή-απελευθερωτή Αλέξη Τσίπρα είναι οι «RIT Capital Partners plc» – ένα μεγάλο βρετανικό επενδυτικό τραστ: ιδρύθηκε το 1961, η μετοχή του είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και συμμετέχει στον δείκτη FTSE 250 Index. Ιδρύθηκε το 1961 με πρωτοβουλία του λόρδου Τζέικομπ Ρόθτσάιλντ και έλαβε την ονομασία «Rothschild Investment Trust». Ανήκε στο αγγλικό υποκατάστημα της τράπεζας της δυναστείας των Ρόθτσάιλντ «N M Rothschild & Sons». Υπό τη διοίκηση του λόρδου Τζέικομπ Ρόθτσάιλντ το καθαρό ενεργητικό της εταιρείας κατά τα έτη 1961-1980 αυξήθηκε από τα 3 εκατ. λίρες στερλίνες στα 100 εκατ. λίρες στερλίνες. Το 1988 ο λόρδος Τζέικομπ Ρόθτσάιλντ μετέτρεψε την RIT Ltd. σε επενδυτικό τραστ λαϊκής βάσης, το οποίο ονόμασε RIT Capital Partners plc. Από εκείνη την εποχή υπό τη διοίκηση του λόρδου Τζέικομπ Ρόθτσάιλντ η αξία του καθαρού ενεργητικού της εταιρείας αυξήθηκε από τα 280,5 εκατ. λίρες στερλίνες στα 1.984 εκατ.. λίρες στερλίνες (στοιχεια της 31ης Μαρτίου 2014). Συνεπώς, σύντροφοι σοσιαλιστές και αριστερο-φιλελεύθεροι, ας επιλέγετε προσεκτικότερα και επιφυλακτικότερα τους «αφιλοκερδείς» σας επενδυτές. Τη στιγμή εκείνη, που σας τυφλώνει η Εξουσία, μπορείτε να δεχθείτε και να κάνετε μια-δυο απότομες κινήσεις, χωρίς να παρατηρήσετε, ότι πουλήσατε την Πατρίδα σας, η οποία σας εμπιστεύθηκε την ψήφο της, σε ένα πασίγνωστο και μεγάλο (κράτος), που έχει το πάθος να «συλλέγει» χώρες και να υποδαυλίζει μεταξύ τους Παγκόσμιους Πολέμους…

*Μετάφραση από τα Ρωσικά: Βασίλης Μακρίδης

(Το άρθρο είναι γραμμένο πριν από 1 χρόνο, δηλαδή τον Μάιο του 2015).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου