Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Παραδώσου ρε! Σου μιλάει ο αδερφός σου... (Βίντεο)

Κοινωνία


Ντοκιμαντέρ για τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο. Τα γεγονότα της Απελευθέρωσης της Καλαμάτας τον Σεπτέμβρη του '44, τα Δεκεμβριανά, η συμφωνία της Βάρκιζας, οι διώξεις των Αριστερών, η ζωή στην ύπαιθρο, οι φονικές μάχες, η ξένη παρέμβαση, οι συνέπειες, οι αναμνήσεις, ο φόβος.

Δεκαέξι μαθητές και τρεις εκπαιδευτικοί του 20ου Γυμνασίου Αθηνών αναζητούν μέσα από συνεντεύξεις και μελέτη των πηγών την επίδραση και τις συνέπειες του ελληνικού εμφύλιου πολέμου στη ζωή των ανθρώπων.

Ένας στρατιώτης του Εθνικού Στρατού, μια μαχήτρια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και τέσσερις άμαχοι θυμούνται και αξιολογούν τα γεγονότα εκείνης την εποχής, ενώ το ιστορικό πλαίσιο σκιαγραφείται με τη βοήθεια ενός ιστορικού.

Η παραγωγή της ταινίας έγινε κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2015-2016 απο τους μαθητές της τρίτης τάξης του 20ου γυμνασιου Αθηνών..

Τα μέλη της ομάδας πραγματοποίησαν συναντήσεις τα μεσημέρια του Σαββάτου ενώ κινηματογράφησαν σημεία της Αθήνας όπου τα ίχνη των μαχών διατηρούνται. Οι συνεντεύξεις, η διάρκεια των οποίων ξεπερνά τις εννέα ώρες κινηματογραφήθηκαν στο σχολείο ή στα σπίτια των πρωταγωνιστών.

Επίσης παρουσιάζεται το ανέκδοτο ημερολόγιο ενός στρατιώτη του Εθνικού Στρατού.

Δείτε το βίντεο εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου