Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Το δεύτερο μεγάλο βήμα της Ζωής!!!

Της δημοσιογράφου Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου


Τη χθεσινή ημέρα, που γιορταζόταν διεθνώς η δημοκρατία, ένας εορτασμός, που στοχεύει στην ανάδειξη των αξιών της, επέλεξε συμβολικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου να κοινοποιήσει το επόμενο βήμα της!

Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου η Πλεύση Ελευθερίας και η Πρωτοβουλία «ΟΧΙ στα Ναι τους» παρουσίασε το νομικό φορέα υπεράσπισης του Δημόσιου Συμφέροντος και διεκδίκησης Δικαιοσύνης, στην αίθουσα Αντώνης Τρίτσης, που ήταν κατάμεστη από ένα κόσμο, ο οποίος διψάει για αποκατάσταση της δημοκρατίας και κοινωνική δικαιοσύνη στους ζοφερούς καιρούς των μνημονίων.

Ο νομικός αυτός φορέας στον οποίο προσχώρησε και η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της «Πλεύσης Ελευθερίας» και της Ζωής Κωνσταντοπούλου θα διερευνήσει τέσσερις μεγάλες υποθέσεις: τις γερμανικές αποζημιώσεις, την υπόθεση της Siemens, το ελληνικό χρέος και τα μνημόνια και την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ.

Επικεφαλής του φορέα θα είναι ο επίτιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Κασιμάτης.


Και θα στελεχωθεί από τους:

  • κ.κ. Στράτο Γεωργούλα, αναπληρωτή καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου,
  • τον δικηγόρο στον Άρειο Πάγο και Δρ. Πολιτικου Δικαίου Φώτη Μαζαράκη,
  • τον δικηγόρο στον Άρειο Πάγο και τέως Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας Δημήτρης Κλούρα, που παραιτήθηκε πέντε μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του,
  • την ανεξάρτητο ευρωβουλευτή Σοφία Σακοράφα, η οποία θα υπηρετήσει το νομικό αυτό φορέα στις Βρυξέλλες,

Ενώ δεκάδες διαπρεπείς νομικοί επεξεργάζονται το καταστατικό του νομικού αυτού φορέα, που θα κατατεθεί στις 30 Σεπτεμβρίου, οπότε θα κοινοποιηθεί και η επωνυμία του, όπως ανακοίνωσε η κα. Κωνσταντοπούλου, η οποία και προανήγγειλε τέσσερις μεγάλες εκδηλώσεις μέσα στον Οκτώβριο, 3 του μήνα στην Αθήνα και 10 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη και δυο ακόμα με τις οποίες θα κάνει αισθητή την παρουσία του ο φορέας.

Οικοδεσπότης της βραδιάς, που κύλησε σε ένα συγκινησιακό κλίμα με παρατεταμένο χειροκρότημα, ήταν ο δικηγόρος Κώστας Ζηκογιάννης.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ξεσήκωσε τους παρευρισκόμενους με την ομιλία της!

«Θα κάνουμε αυτό που φοβούνται. Η απόδοση και η αποκατάσταση της δικαιοσύνης αποτελεί υπόθεση πόλων μας Η δικαιοσύνη δεν είναι διεκπεραίωση, δεν είναι πρόσχημα, δεν μπορεί να είναι άλλοθι ή σύνθημα. Πρέπει να αποκαταστήσουμε τη λαϊκή κυριαρχία. Με αυτό το μέσο θα προασπίσουμε τη Δημοκρατία.

Ο νομικός αυτός φορέας θα έχει πολύ μεγάλη δύναμη και θα έχει ανοιχτές τις πόρτες στους πολίτες, προκειμένου να συμμετάσχουν. Η διεκδίκηση της δικαιοσύνης είναι μια πράξη αντίστασης! Υποσχόμαστε, ότι δεν θα υπάρξει στοιχείο που δεν θα φωτιστεί. Έτσι οποιοσδήποτε συνένοχος δεν θα κοιμάται ήσυχος για το επόμενο διάστημα»

Δήλωσε η επικεφαλής της ″Πλεύσης Ελευθερίας″ και ολοκλήρωσε:

«Από την στιγμή που ανακοινώσαμε την ίδρυση του νέου φορέα, έπεσε σιωπητήριο από εκείνους που είναι υπεύθυνοι για την ενημέρωση. Αυτό το σιωπητήριο μας πεισμώνει να συνεχίσουμε. Είναι ιδιαίτερη τιμή ότι ενοχλούμε τόσο!»

Κι ενώ η ατμόσφαιρα ήταν συγκινησιακά φορτισμένη τον λόγο πήρε ο Γιώργος Κασιμάτης για να πει:

«Η Ζωή προβαίνει σε ένα δεύτερο μεγάλο βήμα. Το πρώτο ήταν η Επιτροπή Αλήθειας που δημιουργήθηκε για τον απάνθρωπο δανεισμό της χώρας μας, για το δάνειο εκείνο που έδεσε χειροπόδαρα ολόκληρο τον ελληνικό λαό για να του πάρει τα πάντα. Τα αποτελέσματά της φάνηκαν σε όλο τον κόσμο. Η Επιτροπή Αλήθειας μπορεί να καταργήθηκε από την ″αριστερή″ διακυβέρνηση της χώρας, αλλά ταρακούνησε τον κόσμο.

Το δεύτερο βήμα έρχεται με την Πλεύση Ελευθερίας για να τρομοκρατήσει για μια ακόμα φορά όλους τους ενόχους για αυτά που κάνουν. Δεν θα το δούμε ως Γουδί, αλλά ως πολιτική αντίσταση, που φοβούνται όλοι στην Αθήνα, στις Βρυξέλλες, στην Αμερική κι εμείς θα συνεχίσουμε το λάκτισμα προς όλους αυτούς που είναι ένοχοι. Η αλήθεια για τα εγκλήματα, για ό, τι παράνομο γίνεται είναι θέμα πολιτικό, θέμα αντίστασης.

Και από τη στιγμή που ξεκινάει η επισήμανση της ενοχής και των ενόχων έρχεται το αποτέλεσμα. Προσωπικά, θα βοηθήσω συμβουλευτικά και με την εμπειρία μου τον νέο φορέα για να φέρει σε πέρας το έργο του.»

Η κα. Έμη Χρηστούλα, κόρη του αυτόχειρα του μνημονίου, διάβασε το μήνυμα της Σοφίας Σακοράφα, η οποία θα είναι υπεύθυνη για τις δράσεις που θα αναλάβει ο φορέας στο Ευρωκοινοβούλιο και τα ευρωπαϊκά όργανα.

«Κάθε φορά που η ιστορία κοιλοπονάει ο λαός ξέρει να την ξεγεννήσει κι ας μην έχει όλα τα εργαλεία. Πάμε να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά. Η σημερινή πρωτοβουλία είναι ακριβώς αυτό. Αυτοί που καταστρέφουν τη ζωή μας θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά και τότε θα είναι αυτοί με την πλάτη στον τοίχο. Όταν η ιστορία μετατρέπεται σε φάρσα, όταν η λιτότητα μετατρέπεται σε αβάσταχτη κανονικότητα, όταν το χρέος τους μετατρέπεται σε χρέος μας, όταν το ξεπούλημα μετατρέπεται σε ανάπτυξη, η μόνη επιλογή είναι η σύγκρουση. Ο νομικός φορέας είναι ένα πολύτιμο πολιτικό εργαλείο», υπογράμμισε μεταξύ άλλων στο κείμενο της η ευρωβουλευτής.

«Η ενδυνάμωση και προσφυγή στη δικαιοσύνη θα οδηγήσει σε λογοδοσία κυβερνητικών οργάνων για τις αποφάσεις που παίρνουν. Η δουλειά αυτής της επιτροπής είναι πολιτική, γιατί αποκαλύπτει τη ρίζα του προβλήματος και αναδεικνύει τη συλλογική βλάβη. Και για να αντιγράψω ένα σύνθημα που είδα στον τοίχο «Δεν σου λέω ότι είναι εύκολο. Σου λέω ότι αξίζει», ανέφερε ο καθηγητής κ. Γεωργούλας.

«Η πρόταση της Ζωής, με σκοπό να απελευθερωθεί η πατρίδα από αυτό το μνημονιακό καθεστώς, είναι μεγάλη τιμή για μένα. Το μνημονιακό καθεστώς έχει εγκατασταθεί με παραβάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος. Τα μνημόνια μαζί με τις δανειακές συμβάσεις έχουν εγκαθιδρυθεί με παραβάσεις θεμελιωδών υποχρεώσεων της Βουλής», σχολίασε ο κ. Μαζαράκης.

Τελεία έβαλε ο δικηγόρος Δημήτρης Κλούρας, ο οποίος υποσχέθηκε παρουσία όλων:

«Θα συνδράμω σε κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας και της δημοκρατίας».

Κάτι που απέδειξε έμπρακτα με τη στάση του, όταν επέλεξε να παραιτηθεί από τη θέση του γ.γ δημόσιας περιουσίας, αφού κατέθεσε στον εισαγγελέα, ότι μεμπτό υπέπεσε στην αντίληψή του από αυτό το πόστο.


Ανάμεσα στο εκλεκτό ακροατήριο ήταν οι πρωταγωνιστές του θεάτρου μας Μάνια Παπαδημητρίου και Πασχάλης Τσαρούχας, ενώ Έδωσε έντονο το παρόν η νεολαία της Πλεύσης Ελευθερίας, ένα μπουκέτο δροσιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου