Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Πολωνία: μια Ευρωπαϊκή «πολιτισμένη» χώρα!!!

Του Βασίλη Μακρίδη*


Η είδηση είναι χτεσινή, ωστόσο διατηρεί ακέραια την αξία της, αφού δεν είναι από αυτές που εξαντλούν την επικαιρότητά τους μέσα στο πρώτο 24ωρο.

Χτες, λοιπόν, έγινε γνωστό ότι η Πολωνία απαγόρευσε ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ όλων των ειδών τις αμβλώσεις (ακόμη και σε εγκυμοσύνες - προϊόντα βιασμού)!!!

Σε όσους βιάζονται να «πέσουν απ' τα σύννεφα» με αυτήν την εντελώς ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΗ απόφαση της Βουλής μιας ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ (και «πολιτισμένης») χώρας, να υπενθυμίσω τα παρακάτω:

  • Η Πολωνία έχει απαγορεύσει εδώ και μερικά χρόνια τη χρήση κομμουνιστικών συμβόλων (σφυροδρέπανο κτλ), όπως και τη λειτουργία κομμάτων με την επωνυμία «κομμουνιστικό», ενώ η προπαγάνδιση των κομμουνιστικών ιδεών θεωρείται ΑΔΙΚΗΜΑ (you remember «ΙΔΙΩΝΥΜΟ»; ) και διώκεται ποινικά...
  • Η Πολωνία έχει διευκολύνει (ακόμη και χρηματοδοτήσει από τον κρατικό προϋπολογισμό) την ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ και ΔΙΑΛΥΣΗ ΟΛΩΝ των μνημείων που θυμίζουν Σοβιετική Ένωση και Κόκκινο Στρατό, χωρίς τη βοήθεια των οποίων και χωρίς τη θυσία περίπου 1 εκατομμυρίου Σοβιετικών στρατιωτών, η Πολωνία ακόμη θ' ανήκε στους Γερμανούς Ναζί... Και δεν θα είχε αποκτήσει ποτέ, μεταπολεμικά, όλη την Ανατολική Πρωσία (Δυτική Σιλεσία), η οποία μέχρι το 1945 ανήκε στη Γερμανία...
  • Η εμμονή - επιμονή του Προέδρου της Πολωνίας Andrzej Duda να ελέγξει προσωπικά το σύστημα απονομής Δικαιοσύνης της χώρας, τον οδήγησε να περάσει από την πολωνική Βουλή (Sejm) έναν ξεκάθαρα ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ νόμο, με βάση τον οποίο ο ίδιος αποκτά το δικαίωμα του διορισμού δικαστικών στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας!!! Το συγκεκριμένο θέμα τον έχει φέρει σε οξεία αντιπαράθεση ακόμη και με την κρυπτοφασιστική ηγεσία της ΕΕ και ο συμπατριώτης του (και Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου) Donald Tusk τρέχει να μαζέψει τον κύριο Duda (και δεν μπορεί)...
  • Η Πολωνία είναι μία από τις 4 χώρες της «Ομάδας του Vysegrad», της ομάδας χωρών, δηλαδή, που αρνήθηκε και αρνείται να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της προς την ΕΕ γύρω από το προσφυγικό θέμα και ακολουθεί μιαν άκρως ξενοφοβική και ρατσιστική πολιτική στο εν λόγω θέμα, όπως και οι υπόλοιπες 3 χώρες (Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία).
  • Η Πολωνία έχει με προθυμία παραχωρήσει το σύνολο του εδάφους της για την πραγματοποίηση ασκήσεων του ΝΑΤΟ που έχουν ξεκάθαρες επιθετικές βλέψεις προς την Ρωσία, ενώ έχει αποδεχθεί και την εγκατάσταση ΝΑΤΟϊκών πυραύλων μέσου βεληνεκούς στραμμένων προς Ανατολάς... Επίσης, στην Πολωνία έχουν συγκροτηθεί παραστρατιωτικές ομάδες, ανάλογες σε τρόπο οργάνωσης και ιδεολογικό πυρήνα, με τις νεοναζιστικές παραστρατιωτικές ομάδες που δρουν στη διπλανή Ουκρανία, οι οποίες συμμετέχουν κανονικά ως μονάδες των ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων σε όλες τις προαναφερόμενες ασκήσεις!!!

Κατά τα λοιπά, η Πολωνία είναι μέλος της «δημοκρατικής» και «κοινωνικά ευαίσθητης» ΕΕ...

Γκώσαμε από το «ευρωπαϊκό κεκτημένο», όπως καταλαβαίνετε... Ή... «και στα δικά μας οι λεύτεροι/ες»...

*Ο Βασίλης Μακρίδης είναι δημοσιογράφος και μεταφραστής της ρωσικής γλώσσας, απόφοιτος του Κρατικού Πανεπιστημίου του Ροστόβ-να-Ντονού (νυν Νότιο Περιφερειακό Πανεπιστήμιο της Ρωσίας).



Η Σφήκα: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου