Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Ζήτω η... «ελευθερία του λόγου»!!!

Του Βασίλη Μακρίδη*


Οι βρετανικές Αρχές «πάγωσαν» τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Russia Today.

- Οι βρετανικές Αρχές «πάγωσαν» τους τραπεζικούς λογαριασμούς του ρωσικού ειδησεογραφικού δικτύου «Russia Today», λόγω των κυρώσεων που του επέβαλε η Ofcom (στγ: βρετανική ρυθμιστική Αρχή για τα ΜΜΕ, αντίστοιχη του δικού μας ΕΣΡ) για τον – κατά την ίδια – «μεροληπτικό τρόπο κατά τον οποίο μεταδίδει τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τη Συρία».

- «Εκπληκτική» λογική, δεν νομίζετε; Οι πολιτικές Αρχές μιας χώρας, δίνουν εντολή στο ιδιωτικό τραπεζικό της σύστημα (το οποίο, υποτίθεται, λειτουργεί «ανεξάρτητα» και με βάση τους «νόμους της αγοράς») να «πάψει να διευκολύνει» ένα διεθνές, επί της ουσίας, Μέσο Ενημέρωσης, επειδή στην τοπική ρυθμιστική Αρχή δεν άρεσε ο τρόπος, με τον οποίο αυτό παρουσιάζει κάποιες συγκεκριμένες ειδήσεις!!!

- Πέρα από την όποια γελοιοποίση της δήθεν «ανεξαρτησίας» μεταξύ των Αρχών ενός καπιταλιστικού κράτους, το σημαντικότερο συμπέρασμα που βγαίνει, είναι ότι πλέον, ανοιχτά και ανερυθρίαστα ποινικοποιείται η οποιαδήποτε άποψη, όποτε κάποιοι θέλουν και γιατί «έτσι θέλουν»!!!

- Φυσικά, καμία κύρωση δεν έχει επιβληθεί μέχρι σήμερα, για τον απολύτως μεροληπτικό τρόπο με τον οποίο σύσσωμα, σχεδόν, τα δυτικά ΜΜΕ (μεταξύ των οποίων και τα βρετανικά) παρουσίασαν τα γεγονότα κατά τον «Πόλεμο του Κόλπου», τους πολέμους στην πρώην Γιουγκοσλαβία και τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς στη Σερβία και το Μαυροβούνιο, σε όλους τους πολέμους στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή εδώ και τουλάχιστον 25 χρόνια και πάει λέγοντας...

- Είναι προφανές, ότι ο πόλεμος που ήδη διεξάγεται δεν είναι ούτε μόνο επικοινωνιακός, ούτε μόνος «πόλεμος εντυπώσεων»...

- Κάθε νέα κίνηση που προστίθεται, οδηγεί μεθοδευμένα στην κλιμάκωση της αντιπαράθεσης ανάμεσα στα δύο μεγάλα «στρατόπεδα» που έχουν διαμορφωθεί «τοις πράγμασι» στη διεθνή γεωπολιτική σκηνή: αυτό του δυτικού ιμπεριαλισμού και αυτό της Ρωσίας και των συμμάχων της. Και, θα μου επιτρέψετε εδώ να μην είμαι καθόλου «ουδέτερος» (και με κίνδυνο να χαρακτηριστώ κι εγώ... «υποκειμενικός» και να... υποστώ κυρώσεις!), αφού θα γράψω ότι αποκλειστικός, ουσιαστικά, υπεύθυνος για την κλιμάκωση αυτή είναι το «στρατόπεδο» του δυτικού ιμπεριαλισμού, που τα τελευταία χρόνια επιδεικνύει μια πρωτοφανή επιθετικότητα σε όλα τα επίπεδα και με δύο βασικούς αποκλειστικούς στόχους: α) τον πολιτικό και οικονομικό εξανδραποδισμό όλης της Υφηλίου και β) την περαιτέρω υπερσυσσώρευση κερδών για τους λίγους που (θέλουν να) καθορίζουν τις τύχες αυτού του κόσμου.

- Το καθήκον ημών των πληβείων δεν είναι άλλο από το να απαλλαγούμε από την παρουσία των δυναστών μας το συντομότερο δυνατό, για να μπορέσουμε να ζήσουμε, εμείς και οι απόγονοί μας, με αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη τον όποιον βίο μας απομένει... Το πώς, το συζητάμε... Το «δια ταύτα» έχει ήδη τεθεί επί τάπητος και... καταγράφει διαθεσιμότητες!...

*Ο Βασίλης Μακρίδης είναι δημοσιογράφος και μεταφραστής της ρωσικής γλώσσας, απόφοιτος του Κρατικού Πανεπιστημίου του Ροστόβ-να-Ντονού (νυν Νότιο Περιφερειακό Πανεπιστήμιο της Ρωσίας).



Η Σφήκα: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου