Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Η... «ωρίμανση» του φασισμού!

Του Κώστα Γιαννιώτη


21η Απριλίου 2017!

Μέρα που είναι σήμερα, ξυπνούν μαύρες μνήμες.

Μνήμες που αντί να ξεθωριάζουν μέρα με τη μέρα και χρόνο με το χρόνο, φροντίζουν κάποιοι να τις κάνουν πιο μαύρες και πιο απειλητικές!

Την ώρα που...

Τα αγάλματα βάζουν το χέρι μπροστά στα μάτια για ν` αποδιώξουν το σκοτεινό εφιάλτη...

Η λέξη επανάσταση δείχνει με το δάχτυλο τους απόμακρους βιαστές της που την έκαναν... ‘’επανάσταση’’...

Η Δημοκρατία, κρυμμένη σε μια γωνιά, αγναντεύει τους εκπροσώπους της... ‘’δημοκρατίας’’, μέσα σε τύμπανα και τρομπέτες να καμαρώνουν μπροστά στο γυαλί, να πλέκουν περισπούδαστες –και στην ουσία ακατανόητες– φράσεις, και να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για να αποδείξουν ότι είναι οι πάτρονές της και οι σωματοφύλακές της!

Την ίδια ώρα...

Βαθυστόχαστοι αναλυτές πιάνουν χαρτί και καλαμάρι ιδροκοπώντας να υπερασπιστούν τη ‘’δημοκρατία’’ που απολαμβάνουμε σήμερα και την οποία,  ‘’αδιαμφισβήτητα, οφείλουμε να την υπερασπιστούμε’’!

Όλοι μαζί παλεύουν να αποκρύψουν επιμελώς ότι οι απριλιανοί βιαστές της Δημοκρατίας, που βάφτισαν το έγκλημα ‘’επανάσταση’’, δεν ήρθαν απρόσκλητοι, δεν ήταν ‘’κεραυνός εν αιθρία’’, αλλά βρήκαν στρωμένο τραπέζι από κάποιους σαν τους σημερινούς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στ. Πιτσιόρλας, που σε συνέντευξή του στο Capital.gr μας λέει ότι τα καμώματα και ο δωσιλογισμός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ υποδηλώνουν με σαφήνεια ότι...

«ζούμε την ωρίμανση της κυβέρνησης» (!!)

κι ότι η κωλοτούμπες της, που την κατάντησαν υποτελή ξένων συμφερόντων...

«είναι πάγιο ελληνικό φαινόμενο κι όχι μοναδικότητα του ΣΥΡΙΖΑ, άλλα να λες στην αντιπολίτευση και άλλα όταν είσαι κυβέρνηση. Μην κατηγορείτε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό γι` αυτό. Η ελληνική ιστορία είναι γεμάτη από τέτοια παραδείγματα» (!!)

Το γεγονός ότι με τις δηλώσεις του προσυπογράφει την πολιτική απάτη τού ‘’πρωθυπουργού του, τον αφήνει αδιάφορο, γιατί κι ο ίδιος έχει ωριμάσει σε τέτοιο βαθμό που έφτασε μέχρι τη σήψη του κυνισμού!

Λίγο με ενδιαφέρει όμως το γεγονός ότι αποκαλύπτει τον αμοραλισμό του προϊσταμένου του!

Εκείνο που με καίει είναι το γεγονός ότι ο ‘’κύριος’’ αυτός, ούτε λίγο ούτε πολύ...

Μας παραινεί να αποδεχθούμε την πολιτική απάτη σαν κάτι σύνηθες, γιατί... ‘’όλοι το κάνουν’’!

Μας νουθετεί, αποκαλώντας την εξαπάτηση του λαού... ‘’πολιτική ωρίμανση’’!

21η Απριλίου 2017!

Μέρα που είναι σήμερα, ας θυμηθούμε ότι αυτού του είδους οι πρακτικές, αυτού του είδους η πολιτική ηθική ήταν που... ‘’έστρωσαν το τραπέζι’’ στην 21η Απριλίου 1967.

Ο φασισμός δεν είναι φυσικό φαινόμενο που ξεσπά ξαφνικά και απροειδοποίητα! Χρειάζεται... καλλιεργητές και περίοδο ‘’ωρίμανσης’’!

Έχω άδικο, Πιτσιόρλα;

Πηγή: dromosanoixtos.gr



Κώστας Γιαννιώτης: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου