Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Οι κούκλες-μωρά

Ευσταθία Ματζαρίδου


Στην ουρά του ταμείου. Υπομονετικά. Στο ένα χέρι το μωρό της κουκουλωμένο, στο άλλο το καλάθι, με ζιπουνάκια, φορμούλες, σκουφί, σαλιάρες και μπουφάν κι ένα ζευγάρι παπουτσάκια. Φιλάει κάθε τόσο το μωρό στο κεφάλι πάνω απ’ το σκουφί και το κουνάει πέρα δώθε, σαν να το νανουρίζει, φέρνει μια γύρα με το βλέμμα της και χαμογελάει.

Πληρώνει. Παίρνει τη σακούλα και κατευθύνεται στο τμήμα παιχνιδιών. Στις κούκλες-μωρά. Τις δοκιμάζει μία μία. Αυτές που γελάνε, αυτές που κλαίνε, αυτές που αφοδεύουν και ουρούν και χρειάζονται πάμπερς. Διαλέγει μία. Την πιο ζωντανή. Πληρώνει.

Κρατώντας τις σακούλες στο ένα χέρι και το μωρό στo άλλo βγαίνει από το πολυκατάστημα. Πιάνει το πρώτο παγκάκι που βρίσκει. Αφήνει το μωρό της και βγάζει το μωρό κούκλα, το ντύνει, με ζιπουνάκι, φορμούλα, μπουφάν, παπούτσια, του βάζει και μια σαλιάρα. Το παίρνει στην αγκαλιά της και το κουνάει πέρα δώθε, μετά το βάζει να κλαίει, βγάζει το βυζί της και το θηλάζει. Αυτό σταματάει το κλάμα.

Σηκώνεται τότε και το άλλο της το μωρό, όπως είναι ντυμένο, το βάζει στη μεγάλη άδεια σακούλα και το πετάει στον κάδο σκουπιδιών.

Πηγή: artinews.gr



Arti News: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου