Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Για τη Ν. Φιλαδέλφεια, τον Η. Κασιδιάρη και τέσσερις παραδοχές για τους φασίστες

Βασίλης Μακρίδης


►Για τη συγκέντρωση στη Νέα Φιλαδέλφεια: βγήκαν και πάλι από το καβούκι τους οι γνωστοί έμμισθοι ΑΕΚογράφοι και έγραψαν ότι, ούτε λίγο ούτε πολύ, η συγκέντρωση μάζεψε λιγότερα από 300 άτομα!... Ξέχασαν τα τυπάκια αυτά ότι ζούμε στην εποχή της εικόνας και ότι μία και μόνο φωτογραφία από τη συγκέντρωση ήταν και είναι ικανή να στείλει όλο τους το λεκτικό σκουπιδαριό εκεί που πραγματικά ανήκει: ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ και στα καλάθια των αχρήστων...

►Για την περίφημη «παραδοχή» Κασιδιάρη ότι «τη βρίσκει με άντρες»: θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στην αξιολόγηση διαφόρων δηλώσεων (ή «δηλώσεων») που αλιεύουμε στο Διαδίκτυο και, κυρίως, να εμπιστευόμαστε την εικόνα και τον ήχο περισσότερο από τα γραπτά.


►Στο βίντεο που τραβήχτηκε μέσα στο κτήριο της Βουλής, ο «Κασίδας» δηλώνει στα μικρόφωνα ότι «μόλις γάμησε μια αδελφή», εννοώντας τον Ν. Δένδια, με τον οποίο είχε μόλις λίγο πριν διαπληκτισμό, που κατέληξε σε χειροδικία του «Κασίδα» προς τον Δένδια και συνοδεύτηκε από τα ανάλογα «γαλλικά».

►Παραδοχή 1η: Όσο και να απεχθάνεται κανείς τον Δένδια ως πολιτικό και ως άνθρωπο, στο συγκεκριμένο επεισόδιο ήταν το θύμα της υπόθεσης, γι' αυτό και έχει τη συμπάθειά μας, έστω και στα στενά όρια αυτού του συγκεκριμένου επεισοδίου.

►Παραδοχή 2η: Ο Κασιδιάρης δεν παραδέχθηκε, εν προκειμένω, κανένα «γούστο» προς άλλους άνδρες, εξέφρασε όμως με τον πιο πηγαίο και ξεκάθαρο τρόπο τον ομοφοβικό ρατσισμό και τον σεξισμό που διαπνέουν την ναζιστική ιδεοληψία.

►Παραδοχή 3η: Ωστόσο, γνωρίζοντας και την πρόσφατη, σχετικά, παγκόσμια Ιστορία, γνωρίζουμε ότι οι αυθεντικοί ναζί από τη μία έστελναν τους μη ναζιστές ομοφυλόφιλους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, από την άλλη όμως, σε επίλεκτες μονάδες των SS και της Wehrmacht (κυρίως εκεί) αναπτύσσονταν κανονικές ομοφυλοφιλικές σχέσεις, κυρίως ανάμεσα σε «ανώτερους» και «κατώτερους» στην ιεραρχία. Από τη μία η εντελώς πατριαρχική τους αντίληψη για τη θέση των φύλων στην κοινωνία και ο συνακόλουθος εξοβελισμός των γυναικών από κάθε είδους βασική κοινωνική λειτουργία και, από την άλλη, η απόλυτα κάθετη δομή τους και η υποταγή του κατώτερου στον ανώτερο, δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη (κρυφών, στο μέτρο του δυνατού) ομοφυλοφιλικών σχέσεων ανάμεσα στους ναζί της εποχής εκείνης.

►Παραδοχή 4η: Οι σύγχρονοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής αποδεικνύουν ότι ακόμη και στις λεπτομέρειες είναι πιστοί «μαθητές» των αυθεντικών ναζί. Και ότι τα περί «πατριωτισμού», «ελληνικού εθνικισμού» και «ελληνολατρείας» είναι απλώς ο «φερεντζές» για να μη φαίνεται η ναζιστική τους ιδεοληψία εντελώς γυμνή, άρα και έκθετη στα μάτια της κοινωνίας...



Βασίλης Μακρίδης: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου