Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Η αυταπάτη του αρνιού

Του Προκόπη Μπίχτα


Είναι χαρακτηριστικό των λαών που βρίσκονται στο περιθώριο της πολιτικής και κοινωνικής ζωής να πιστεύουν ότι αυτό που ζουν τώρα θα διαρκέσει αιώνια αν είναι σχετικά ικανοποιητικό ή, αν δεν είναι ικανοποιητικό, δεν θα χειροτερεύσει.

Είναι η ελπίδα του αρνιού που βρίσκεται στον πάγκο του χασάπη ότι, με κάποιον τρόπο, την τελευταία στιγμή, θα γλυτώσει.

Οι αντιθέσεις μεταξύ των ιμπεραλιστικών χωρών οξύνονται αδιάκοπα. Ο οικονομικός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ-ΕΕ και Ρωσίας και η περικύκλωση της Ρωσίας από το ΝΑΤΟ με προεξάρχοντα παράγοντα τις ΗΠΑ κλιμακώνονται και εντείνονται με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Η παταγώδης αποτυχία της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ στα μέτωπα της Μέσης Ανατολής και της Ουκρανίας έδειξε την περιορισμένη και ανεπαρκή αποτελεσματικότητα των ΗΠΑ στην επιβολή της θέλησής τους με πολιτικά μέσα, και έχουν περιοριστεί στην χρήση της στρατιωτικής τους δύναμης, εφαρμόζοντας το αξίωμα του Ντέιβιντ Φρίντμαν για προληπτικό χτύπημα σε αναπτυσσόμενους πόλους ισχύος. Στη βάση αυτού του αξιώματος έχουν βομβαρδιστεί το Ιράκ, η Γιουγκοσλαβία και η Λιβύη, αφού χαρακτηρίστηκαν σαν εν δυνάμει σύμμαχοι της Ρωσίας ή της Κίνας.

Σαν απάντηση σε αυτή την περικύκλωση, η Ρωσία έχει υιοθετήσει το πυρηνικό δόγμα του πρώτου, αιφνιδιαστικού χτυπήματος. Η πίστη κάποιων ότι τα σενάρια για χρήση πυρηνικών όπλων είναι, απλώς, ασκήσεις επί χάρτου, δείχνει ασυγχώρητη αφέλεια.

Στη Μέση Ανατολή, λόγω της ήττας των τζιχαντιστών αντιπροσώπων πολέμου, τα πράγματα κλιμακώνονται με βομβαρδισμούς συριακών δυνάμεων από την αεροπορία του Ισραήλ και των ΗΠΑ. Η αντοχή και η επιμονή του Συριακού και του Κουρδικού λαού ματαίωσαν τις προβλέψεις των ιμπεριαλιστικών κύκλων για μια εύκολη νίκη και η εμπλοκή της Ρωσίας και της Κίνας ανέτρεψε τους σχεδιασμούς τους. Ο μοναδικός παράγοντας που διασώζει τις ΗΠΑ από μια ολοκληρωτική και εξευτελιστική ήττα στην περιοχή είναι η πυρηνική δύναμη του Ισραήλ.

Στα Βαλκάνια έχει ενεργοποιηθεί το εθνικιστικό και τυχοδιωκτικό όραμα της “Μεγάλης Αλβανίας”, που είναι η κατ’ εξοχήν χώρα-πράκτορας των ΗΠΑ στην περιοχή. Η επιδίωξή της για ενσωμάτωση σε αυτή μέρος του Κοσσόβου και των Σκοπίων και, μάλιστα με στρατιωτικά μέσα, δείχνει τις προθέσεις της, οι οποίες επεκτείνονται και στην Ελλάδα χρησιμοποιώντας το δήθεν ζήτημα των Τσάμηδων, κυρίως.

Στα Σκόπια ο νέος πρωθυπουργός, πριν καλά-καλά αναλάβει τα καθήκοντά του εκδήλωσε έμμεσα, αλλά με σαφήνεια απειλητικές διαθέσεις προς την Ελλάδα.

Η Βουλγαρία έχει ταχθεί ανοιχτά με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, υποτασσόμενη στην μόνιμη ανησυχία της για την ασφάλειά της. Αυτή η ανησυχία είναι ο λόγος που δεν προβαίνει σε κινήσεις μέσα στην ρευστή και επικίνδυνη κατάσταση των Βαλκανίων.

Η Τουρκία έχει υποστεί ολοκληρωτική ήττα στη Μέση Ανατολή και έχει αποδεχθεί την δημιουργία κουρδικού κράτους. Ελπίζει στις υποσχέσεις των ΗΠΑ για επέκτασή της στο Αιγαίο και την διχοτόμησή του στον 25ο μεσημβρινό. Το σχέδιο περιλαμβάνει κυριαρχία της Τουρκίας στο ανατολικό Αιγαίο, με επικυριαρχία των ΗΠΑ. Ανάμεσα στα άλλα, αυτό σημαίνει κανονικός πόλεμος, θανάτους, καταστροφές και προσφυγιά για τον ελληνικό λαό.

Οι μνημονιακές κυβερνήσεις της Ελλάδας και η μνημονιακή αντιπολίτευση παρακολουθούν με απάθεια και αμηχανία τις εξελίξεις. Συνεχίζουν την εθελόδουλη πολιτική απέναντι στην ΕΕ και τις ΗΠΑ, έχουν υποταχθεί πλήρως στις διαταγές τους και η μοναδική μέριμνά τους είναι να διατηρήσουν τα προσωπικά τους προνόμια.

Η σημερινή κυβέρνηση εκθέτει διαρκώς την χώρα σε μεγάλους κινδύνους. Την έχει καταστήσει και καταντήσει πολιτικοστρατιωτικό προτεκτοράτο των ΗΠΑ και από την άλλη τελεί υπό την Γερμανική οικονομική αποικιοποίηση, προσπαθώντας να συμβιβάσει τα αντιτιθέμενα συχνά συμφέροντα ΗΠΑ και Γερμανίας.

Η πλήρης παράδοση του πολιτικού κόσμου στα πολεμοχαρή σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των βόρειων και ανατολικών κακών γειτόνων δείχνει το ασύλληπτο μέγεθος της προδοσίας που συντελείται σε βάρος του ελληνικού λαού.

Ο ελληνικός λαός, καθώς είναι καταδικασμένος σε ανέχεια και εξαθλίωση, έχει επικεντρωθεί στην επιβίωση της ημέρας, είναι αποκομμένος από την θανάσιμη πραγματικότητα και ανίκανος να αντιδράσει.

Ο μόνος τρόπος για ξεφύγει η χώρα από τον εναγκαλισμό του θανάτου της είναι η αντίδραση και δράση του λαού της ενάντια στα μνημόνια και ο αγώνας για την ανάκτηση της εθνικής-λαϊκής κυριαρχίας. Είναι ο μόνος τρόπος για να υπάρξει ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική που θα προασπίζει την ειρήνη και τα συμφέροντά του, έξω από τα απάνθρωπα σχέδια της Παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης.

Πηγή: dromosanoixtos



Προκόπης Μπίχτας: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου