Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Έδειξαν στον Τραμπ εικόνες με μίνι φούστες για να στείλει στρατό στο Αφγανιστάν

Κόσμος


Ορισμένες από τις διασημότερες εικόνες του Αφγανιστάν της δεκαετίας του ’70, όταν οι γυναίκες μπορούσαν ακόμη να κυκλοφορούν με μίνι φούστες, έδειξε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ, αντιστράτηγος Χέρμπερτ Ρέιμοντ Μακ Μάστερ, στον πρόεδρο Τραμπ προκειμένου να τον πείσει να διατηρήσει και να ενισχύσει τα αμερικανικά στρατεύματα κατοχής στην περιοχή.

Το μήνυμα του Μακ Μάστερ, ήταν ότι η ελπίδα δεν έχει χαθεί και πως η χώρα μπορεί να επιστρέψει στα δυτικά πρότυπα που ακολουθούσε πριν από δεκαετίες.

Η συγκεκριμένη σκέψη βέβαια παρουσιάζει δυο μικρές αδυναμίες.

Καταρχήν κανένας δεν ζήτησε από τις ΗΠΑ να δολοφονήσουν μερικά ακόμη εκατομμύρια αθώων ανθρώπων για να επιβάλλουν τα δυτικά πρότυπα συμπεριφοράς.

Το βασικό πρόβλημα όμως είναι ότι οι φωτογραφίες που έδειξαν στον ένοικο του Λευκού Οίκου, παρουσιάζουν τις συνθήκες ζωής που επικρατούσαν σε μια χώρα πριν οι ΗΠΑ αρχίσουν να εξοπλίζουν και να χρηματοδοτούν ομάδες εξτρεμιστών ισλαμιστών, όπως οι Μουτζαχεντίν και αργότερα οι Ταλιμπάν.

Οι συγκεκριμένες ομάδες εκπαιδεύονταν από τις μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν με τη βοήθεια της CIA ενώ τη χρηματοδότησή τους αναλάμβανε, ως επί το πλείστον, η Σαουδική Αραβία για λογαριασμό της Ουάσινγκτον.

Οι φιλελεύθεροι της εποχής βέβαια, όπως η Μάργκαρετ Θάτσερ, εξυμνούσαν το έργο των ισλαμιστών τρομοκρατών και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης παρουσίαζαν ακόμη και τον Οσάμα Μπιν Λάντεν σαν πρότυπο ισλαμιστή επιχειρηματία.


Όπως συμβαίνει βέβαια πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις το κτήνος που γεννούν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και το Πεντάγωνο στρέφεται εναντίον τους. Και τότε το χρησιμοποιούν σαν άλλοθι για νέες στρατιωτικές επεμβάσεις.

Το να παρουσιάζουν όμως την εικόνα που κατέστρεψαν σαν την εικόνα που θέλουν να δημιουργήσουν, ξεπερνά κάθε όριο θράσους.

Πηγή: info-war.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου