Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

H ουσιαστική διάλυση του «Ισλαμικού Κράτους» και τα ψέματα ΝΑΤΟ - ΕΕ

mitsos175


«Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις διέψευσαν ότι βομβάρδισαν μαχητές που στηρίζονται από τον διεθνή υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ της Συρίας. Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), συνασπισμός των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και Σύρων ανταρτών που έχουν συμμαχήσει με τους Κούρδους για τη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, κατηγόρησαν νωρίτερα τη ρωσική πολεμική αεροπορία και τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος ότι στοχοποίησαν μονάδες τους στην ανατολική Συρία. «Αυτό δεν είναι δυνατόν. Γιατί να τους βομβαρδίσουμε;», αντέδρασε ο εκπρόσωπος του ρωσικού στρατού Ίγκορ Κονασένκοφ από τη ρωσική στρατιωτική βάση Χμεϊμίμ, στα δυτικά παράλια της Συρίας».

Το πρώτο θύμα του πολέμου είναι η αλήθεια. Μετά την ουσιαστική διάλυση του «Ισλαμικού Κράτους» ορισμένοι διαδίδουν ψέματα. ΝΑΤΟ - ΕΕ Σουλτάνοι και Σεΐχηδες έχασαν τον πόλεμο στη Συρία, παρά τα δισεκατομμύρια που επένδυσαν. Έτσι αυτά που αναφέρονται στα ΜΜΕ, κυρίως από την «συριακή αντιπολίτευση», δεν είναι γεγονότα, αλλά αποπροσανατολισμός και ευσεβείς πόθοι των αφεντικών του ISIS και των υπολοίπων τρομοκρατών.

Πριν πούμε την αλήθεια να κάνουμε μια μικρή παρατήρηση. Το σχέδιο των ΗΠΑ: Κάποιοι Κούρδοι αξιωματικοί, μια ισχνή μειοψηφία, πουλήθηκε στους Αμερικανούς. «Πολλά τα λεφτά Άρη» κλπ, κλπ. Οι ΗΠΑ θέλουν την στρατηγική και πλούσια σε πετρέλαιο περιοχή της Ντέιρ αλ-Ζορ. Σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν τους Κούρδους, ώστε να αντιπαρατεθούν στο Συριακό στρατό, αφού ο ISIS ηττήθηκε (έχασε συνολικά το 70% του εδάφους και το 75% των μαχητών του). Για να το πετύχουν αυτό σκέφτονται να «ανταλλάξουν» το καντόνι του Αφρίν, το οποίο υπολογίζουν να το αρπάξουν οι Τούρκοι, με την Ντέιρ αλ-Ζορ! Έτσι ο Κουρδικός στρατός θα μάχεται το Συριακό Αραβικό Στρατό, η δήθεν «αντιπολίτευση» - τσιράκια των ΗΠΑ θα πάρουν παράταση ζωής, ενώ οι Τούρκοι θα βρουν ευκαιρία να εισβάλουν ξανά όπως την προηγούμενη φορά που συγκρούστηκαν Κούρδοι και Άσαντ.

Οι Κούρδοι στην πλειοψηφία φυσικά δεν συμφωνούν. Είναι αδιανόητο να αφήσουν τα αδέρφια τους στο αποκομμένο καντόνι του Αφρίν. Άρα θα πρέπει τάχιστα να στραφούν προς τα κει, μόλις βέβαια αποτελειώσουν τους φανατικούς του ISIS. Επίσης, δεν είναι ηλίθιοι. Ο Άσαντ είναι ισχυρότερος από ποτέ. Μια σύγκρουση θα αποδυναμώσει και τους δυο. Ποιόν συμφέρει αυτό; Τους κοινούς τους εχθρούς. Επιπλέον, γιατί να κάνουν κάτι τέτοιο; Επειδή το ζητάνε οι Αμερικάνοι; Έχουν όμως ήδη ένα πολύ ισχυρό εχθρό: Την Τουρκία, που θα επιτεθεί μόλις δει αδυναμία. Γιατί να κάνουν εχθρό τους Σύριους, τους Ιρανούς και τους Ρώσους; Δεν θα κάνουν ότι συμφέρει τις ΗΠΑ, οι οποίες ήταν πίσω από τους μισθοφόρους φονιάδες, που προκάλεσαν τόσες καταστροφές στους Άραβες και τους Κούρδους σε Συρία και Ιράκ.

Η αλήθεια: Οι Κούρδοι σε μια αιφνιδιαστική κίνηση κατευθύνθηκαν προς την πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ. Αποτέλεσμα ήταν: Η απελευθέρωση μεγάλων εκτάσεων αφού οι Κούρδοι προωθήθηκαν 50 χιλιόμετρα! Η καταστροφή μεγάλου μέρους των εχθρικών δυνάμεων που απέμειναν Ανατολικά του Ευφράτη, καθώς και η αδυναμία οποιασδήποτε συγκεντρωτικής αντεπίθεσης του ISIS, αφού άνοιξε νέο μέτωπο. Το κόψιμο σε 4! μέρη των εδαφών του Ισλαμικού Κράτους και η περικύκλωση όλων σχεδόν των δυνάμεων του. Πρόκειται από στρατιωτικής πλευράς για μεγάλη επιτυχία και σημαντική βοήθεια στο Συριακό Στρατό, το μόνο πραγματικό σύμμαχο των Κούρδων.

Πηγή: tsak-giorgis.blogspot.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου