Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Κ. Μητσοτάκης: "Αδειάζοντας" ακόμα και τον πατέρα του

mitsos175


«Ο θεσμός της χορήγησης αδειών σε κρατουμένους άρχισε να εφαρμόζεται στη χώρα μας το 1991, ενώ σήμερα εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έκανε «πρεμιέρα» τη δεκαετία του '50. Από το 1957 στους κανονισμούς του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών έχει συμπεριληφθεί ο θεσμός της άδειας».

Μάντεψε Κούλη, ποιός ήταν πρωθυπουργός το 1991. Ακριβώς, ο μπαμπάς σου. Βέβαια το έκανε για να βγάλει έξω τους χουντικούς, όπως τους έβγαλε πράγματι, αλλά «από σπόντα» έκανε κάτι καλό.

06/08/2006: Το Βήμα τότε υπερασπίζονταν το θεσμό των αδειών.

«... οι στατιστικές έρευνες του υπουργείου Δικαιοσύνης παρουσιάζουν ποσοστό παραβίασης της αδείας που δεν ξεπερνά το 4,3%...».

«H θέση και η στάση πάντως ψυχολόγων, εγκληματολόγων και νομικών απέναντι στον θεσμό είναι θετική. Οι φορείς αυτοί επισημαίνουν κατ' αρχάς την καθυστέρηση που επέδειξε η Ελλάδα στην υιοθέτηση του θεσμού σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ τονίζουν ότι το καθεστώς της αδείας, όπως και η εργασία στους χώρους της φυλακής, λειτουργεί ευεργετικά στην ψυχολογία των κρατουμένων και στην αποφόρτιση του κλίματος των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό υπενθυμίζεται μάλιστα η σημασία της επανένταξης των κρατουμένων στους ομαλούς κοινωνικούς ρυθμούς, ιδιαίτερα λίγο πριν από την αποφυλάκιση, διάστημα προετοιμασίας για τον φυλακισμένο, ώστε να βρει σύντομα εργασία, ενώ τονίζεται ο μικρός αριθμός εκείνων που θεωρήθηκαν δραπέτες μετά την παραβίαση της αδείας, νούμερο το οποίο ποτέ δεν ξεπέρασε τους δύο στους 100 κρατουμένους που έκαναν χρήση του συγκεκριμένου ευεργετήματος».

Μια χαρά βέβαια στη ΝΔ τα είπε ο Διονύσης Τεμπονέρας, γιος του αγωνιστή καθηγητή που δολοφονήθηκε από την ΟΝΝΕΔ. «Και εμείς πήγαμε σε κηδείες…».

Φυσικά συμφωνούμε και με τη διαπίστωση, πως η Δεξιά φρόντισε τους φονιάδες της, ενώ ο ντόρος γίνεται και για να ξεχαστεί το μεγάλο ηθικό αλλά και νομικό σκάνδαλο των offshore, που καίει το Μητσοτάκη.

Πέρα από την παραπλάνηση που επιχειρεί να κάνει ο Πρόεδρος της ΝΔ, για μια μικρή άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, έχει μια πολύ επικίνδυνη νοοτροπία: Δεν είναι μόνο ότι είναι φοβερά εκδικητικός ή απίστευτα υποκριτής. Δείχνει ακόμα μια φορά πόσο ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ είναι προκειμένου να κυβερνήσει. Τέτοιος άνθρωπος είναι πολύ επικίνδυνος, όταν αποκτήσει μεγάλη δύναμη. Η διαφθορά του, τα κόμπλεξ του, σε συνδυασμό με το πάθος του για εξουσία, θα καταργήσουν κάθε δικαίωμα, κάθε ελευθερία, που έχει απομείνει.

Δεν διστάζει ακόμα και να «αδειάσει» τον ίδιο του τον πατέρα, για το μόνο θετικό που έκανε ως πρωθυπουργός, έστω κι αν είχε, όπως είπαμε, κακή πρόθεση!

Και ρωτάω τη ΝΔ: Θα καταργήσει τις άδειες των κρατουμένων; Αν όχι, γιατί γκρινιάζει; Ο Κουφοντίνας δικαιούνταν την άδεια βάσει του νόμου. Όχι μόνο καλώς πήρε την άδεια, αλλά έπρεπε να την είχε πάρει πιο πριν. Είχαμε γράψει πολλά σχετικά άρθρα.

Ο Μητσοτάκης είναι κολλημένος στον Εμφύλιο. Η συμπεριφορά του αυτό δείχνει… Το άσχημο είναι πως δεν τον έχει ζήσει, γι αυτό τον αποζητά…

Πηγή: tsak-giorgis.blogspot.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου