Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Απίστευτοι απατεώνες Συριζαίοι

Τάσος Σιδερίδης


Ετοιμάζουν νομοσχέδιο για την κατάργηση του ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ


Ειδική ομάδα που αποτελείται από εκπροσώπους του ESM, της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και του Ελληνικού Δημοσίου, επεξεργάζονται σχέδιο νόμου που θα άρει έμμεσα το ακατάσχετο.

Συγκεκριμένα... τα επεξεργαζόμενα στοιχεία δείχνουν ότι σε μεγάλο ποσοστό το σύνολο των οφειλών προς τράπεζες και Ελληνικό δημόσιο που αγγίζει το ύψος των 190 δις και το οποίο είναι αδύνατον να εισπραχθεί λόγο του «ακατάσχετου» προέρχεται από οφειλές που δεν ξεπερνούν τα 20.000 ευρώ. Επί πλέον οι οφειλέτες αυτών των ποσών σε ποσοστό άνω του 90% είναι κατοχυρωμένοι μια και οι μηνιαίες απολαβές τους δεν ξεπερνούν το ακατάσχετο όριο των 1.250 ευρώ.

Τι θα ορίζει αυτό το νομοσχέδιο;


Απλά θα ορίζει το έξης:

«Ο οφειλέτης θα υποχρεούται για το υπάρχον χρέος που έχει οπουδήποτε, να καταβάλει το 1/3 του εισοδήματός του (προσέξτε την παγίδα… του εισοδήματος του) για μια δεκαετία και μετά το πέρας της δεκαετίας το υπόλοιπο του χρέους θα διαγράφεται»

Με αυτό τον τρόπο θα την πληρώσουν τα φτωχότερα οικονομικά στρώματα και θα τη γλυτώσουν οι πλούσιοι. Με άλλα λόγια οι διατάξεις του νομοσχεδίου που ετοιμάζεται, είναι φωτογραφικές υπέρ των στρατηγικών κακοπληρωτών και των πλουσίων.

1ο ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:


Μισθωτός, συνταξιούχος κ.λ.π με μηνιαίο εισόδημα 750 ευρώ που είναι και ο Μ.Ο. σύμφωνα με τα δικά τους στοιχεία. Αυτός χρωστά ένα καταναλωτικό δάνειο στην τράπεζα 5.000 και το οποίο έχει πάψει να το πληρώνει. Άλλες πηγές εισοδήματος ή ακίνητα δεν έχει για να δεσμεύσει και να ρευστοποιήσει η τράπεζα. Επί πλέον εμπίπτει και στο ακατάσχετο των 1.250 ευρώ.

Με τα σημερινά δεδομένα η τράπεζα επιβαρύνεται ολόκληρο το ποσό των 5.000 και το μεταφέρει στη χασούρα της.

Με το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται, η τράπεζα (όπου τράπεζα βάλτε τον οποιονδήποτε) τώρα θα μπορεί από τα 750 ευρώ να κατάσχει υπέρ της οφειλής το 1/3 δηλαδή τα 250 ευρώ. Και υπολογίζουμε 250 χ 12 μήνες = 3.000 Συνεπώς ο συγκεκριμένος οφειλέτης θα την πληρώσει και θα την εξοφλήσει την οφειλή μέσα σε 2 χρόνια.

2ο ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:


Επιχειρηματίας δανειοδοτήθηκε από την τράπεζα για την επιχείρησή του 2.000.000 ευρώ. Από αυτά το 1.000.000 το διέθεσε για την αγορά ή κατασκευή πολυτελούς κατοικίας.

Στη συνέχεια έβαλε λουκέτο στην επιχείρηση του και τώρα το συνολικό εισόδημά του το μήνα είναι και του ίδιου 750 ευρώ. Και σε αυτόν λειτουργούσε το ακατάσχετο, όμως είχε ένα περιουσιακό στοιχείο ευκαταφρόνητο, το οποίο μπορούσε η τράπεζα να ρευστοποιήσει.

Και με το καινούργιο νομοσχέδιο η τράπεζα μπορεί να το ρευστοποιήσει, προσέξτε όμως εδώ που είναι η παγίδα.

Ας υποθέσουμε ότι η τράπεζα με τα σημερινά δεδομένα, με τις υποτιμημένες αξίες των ακινήτων και σύμφωνα με τα δεδομένα της αγοράς, στην καλύτερη των περιπτώσεων ρευστοποιούσε το ακίνητο και εισέπραττε 600.000 ευρώ. Θα έμενε ένα υπόλοιπο 400.000 το οποίο θα πάγωνε, και θα διεκδικείτο από την τράπεζα όποτε έβρισκε χρήματα στον οφειλέτη. Συνήθως, από τέτοιου είδους στρατηγικούς κακοπληρωτές οφειλέτες, ανακαλύπτονται λογαριασμοί στο εξωτερικό και σε εξωχώριες εταιρείες και εισπράττονται τα υπόλοιπα των οφειλών.

Με το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται ο συγκεκριμένος οφειλέτης θα ακολουθήσει το παράδειγμα του μισθωτού ή συνταξιούχου ή οποιουδήποτε άλλου.

Δηλαδή 750 ευρώ χ 1/3 = 250 ευρώ χ 12 μήνες = 3.000 ευρώ χ 10 χρόνια = 30.000 Δηλαδή αυτός θα πληρώσει 30.000 ευρώ και θα γλυτώσει 370.000

Και εδώ θα αναρωτηθεί κάποιος μα καλά οι αρμόδιοι επαΐοντες δεν το γνωρίζουν αυτό. Και βέβαια το γνωρίζουν αλλά για τρεις λόγους δεν τους ενδιαφέρει.

  • Ο πρώτος είναι όπως παραπάνω περιγράψαμε ότι σε ποσοστό περίπου 90% είναι μικρο οφειλέτες που αθροιστικά δημιουργούν το μεγάλο χρέος και αυτό θέλουν να εισπράξουν.
  • Ο δεύτερος είναι πως ευελπιστούν ότι αυτοί οι επιχειρηματίες ανακουφισμένοι τώρα πια από τα χρέη θα επανακάμψουν στην οικονομία με τα λεφτά που έχουν κρυμμένα και θα δώσουν έμφαση στην ανάπτυξη.
  • Και ο τρίτος και βασικότερος όλων είναι πως τα κοράκια τα ξένα επενδυτικά ιδρύματα, δήλωσαν καθαρά και ξάστερα πως δεν αποδέχονται να αγοράσουν τέτοια δάνεια, ούτε στο τζάμπα.

Κάθε τέτοιο δάνειο που θα αγοράζεται, ζήτησαν να ακολουθείται και από ένα τριπλάσιου μεγέθους σε οφειλή το οποίο εξυπηρετείται (δηλαδή πληρώνεται κανονικά)

Κατά τα άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση ενδιαφέρονται για τους φτωχούς.

Υ.Γ. Σε λίγες μέρες τα φερέφωνα τους μέσω των εφημερίδων και των καναλιών θα αρχίσουν δειλά δειλά, να το παρουσιάζουν, πρώτα σαν κάτι το θετικό που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και μετά σαν ένα μέτρο που θα ανακουφίζει τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Πηγή: Tasos Sideridis



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου