Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Δ. Τσοβόλας: «Επέρχεται πολιτική και κοινωνική θύελλα. Πολύ σύντομα ο λαός θα δώσει λύση»

Του Γ.Α.Λυγκουνάκη

Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Αβάνα

Αναλυτικός εμφανίστηκε ο Δημήτρης Τσοβόλας στην εκπομπή του Αιμύλιου Λιάτσου προ ημερών, στη πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την κοινή του εμφάνιση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη προ μηνών.

Θετική αν και τυπική θεωρεί την έξοδο από τα μνημόνια, αφού οι συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας δεν πρόκειται να επιτρέψουν σε καμία κυβέρνηση να αλλάξει μίγμα πολιτικής καθώς η δαμόκλειος σπάθη της κήρυξης του δημόσιου χρέους ως ληξηπρόθεσμου επικρέμαται. Αντιθέτως, εμφανίστηκε πεπεισμένος πως επίκεινται νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων και δημοσίων δαπανών και προέβλεψε πολιτική και κοινωνική θύελλα. Ο μόνος τρόπος να γίνει αλλιώς θα είναι ένα βαθύ κούρεμα του δημόσιου χρέους.

Κατά την άποψη του χρειάζεται εθνικό σχέδιο επιθετικής αναπτυξιακής παραγωγικής πολιτικής σε αντίθεση με τον επιμερισμό της φτώχιας που γίνεται σήμερα με την υπερφορολόγηση των μικρομεσαίων. Χαρακτήρισε πρωτόγνωρα αυτά που γίνονται στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν βλέπει καμία προοπτική όσο παραμένουμε εντός. Εξέφρασε την άποψη πως η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ είχε αυταπάτες.

Όσον αφορά τα εθνικά θέματα εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την επιθετική στάση της Τουρκίας η οποία είναι πάγια και δεν αντανακλά μικροκομματικές σκοπιμότητες αλλά τον στόχο της για συνιδιοκτησία του Αιγαίου. Τάχθηκε υπέρ της αναβάθμισης των δυνατοτήτων των ενόπλων δυνάμεων αν και έριξε το βάρος στις απολαβές και τις συνθήκες ζωής του έμψυχου δυναμικού. Για το Σκοπιανό επανέλαβε την πάγια θέση του για καμία αναγνώριση του κρατιδίου από Ελληνικής πλευράς με κανένα όνομα που θα φέρει τον όρο Μακεδονία. Άποψη του είναι πως η Ελλάδα δεν έχει να περιμένει απολύτως τίποτε ούτε από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ ούτε από τυχόν Ρωσική παρέμβαση υπέρ μας. Παρ' όλα αυτά, θεωρεί πως δεν έχουν γίνει ούτε τα ελάχιστα από ελληνικής πλευράς στα διεθνή φόρα προς υποστήριξη των δικαίων μας.

Δεν πιστεύει πως οι εκλογές οπόταν κι αν γίνουν θα φέρουν κάποια αλλαγή. Απέρριψε την πιθανότητα ίδρυσης κόμματος ή συνεργασίας με το ΚΚΕ ή άλλο κόμμα. Δήλωσε πως το επίπεδο της σημερινής βουλής τον κάνει να ντρέπεται.

Κατά την εκτίμηση του επέρχεται έκρηξη με αφορμή την απελευθέρωση των πλειστηριασμών. Δήλωσε πως ελπίζει ότι πολύ σύντομα ο λαός θα δώσει ο ίδιος τη λύση και θα αναδειχθούν και νέοι άνθρωποι και δεσμεύτηκε τότε να μπει κι ο ίδιος μπροστά γιατί πιστεύει στις δυνατότητες των νέων ανθρώπων της χώρας.




Γ.Α.Λυγκουνάκης: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου