Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Ρελάνς Κουτσούμπα στον Τσίπρα με επίσκεψη στον Πάπα

Του Δημήτρη Ζακχαίου


Σύμφωνοι, όταν ένα κόμμα θέλει ξαφνικά από το 4% να κάνει «πρωταθλητισμό» και ζητάει από τους πολίτες όχι πια ψήφο αντιπολίτευσης της χώρας αλλά ψήφο διακυβέρνησης, επιτρέπεται ίσως μια ελαστικότητα λόγων και πράξεων. Και μοιραία ο ΣΥΡΙΖΑ, ανοίγοντας την εκλογική του βάση, υποχρεώνεται να μιλήσει στον απογοητευμένο πρώην ψηφοφόρο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και να απευθυνθεί στον παρεξηγημένο «νοικοκυραίο». Αναμενόμενο σίγουρα και ως ένα βαθμό και κατανοητό…

Όμως το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας μάλλον το παράκανε με τη συνάντησή του με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, λίγες μάλιστα μόλις ημέρες μετά τον Άρχοντα Κουροπαλάτο Δημήτρη Μελισσανίδη, προκαλεί αμηχανία στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του κόμματος και παράλληλα κορυφώνει τον έτσι και αλλιώς λυσσαλέο ανταγωνισμό ανάμεσα στα κόμματα της αριστεράς.

Μάλιστα το ΚΚΕ όχι απλώς δεν προτίθεται να αποδεχθεί μοιρολατρικά την επικοινωνιακή ήττα του στο πεδίο του Χριστιανισμού, αλλά ετοιμάζει εντυπωσιακή αντεπίθεση. Παρότι πρόκειται για το κόμμα με τις μικρότερες, αν όχι ανύπαρκτες, σχέσεις με τη θρησκεία και τον Κλήρο, ο Δημήτρης Κουτσούμπας αποφάσισε εν όψει των ευρωεκλογών να μεταβεί εσπευσμένα στο Βατικανό και να επισκεφτεί τον Πάπα (και όχι τον γνωστό και μη εξαιρετέο Παππά του Σύριζα), σε μια κίνηση που αναμένεται να κατατροπώσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να γείρει οριστικά την πλάστιγγα των εντυπώσεων υπέρ του ΚΚΕ.

Μολονότι δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η ακριβής ημερομηνία της επίσκεψης του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ στον Πάπα Φραγκίσκο, φαίνεται πως θα πραγματοποιηθεί άμεσα, καθώς ο στόχος είναι γενικευμένη επικοινωνιακή αντεπίθεση, αρχής γενομένης από τις ευρωεκλογές.

Πηγές από τον Περισσό, ωστόσο, κρατούσαν κλειστά τα χαρτιά τους και δεν ξεκαθάριζαν την ατζέντα της επικείμενης επίσκεψης. Όμως αφού ο Τσίπρας μπορεί να συναντιέται με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και να του ζητάει τη συνδρομή του για το πρόβλημα της μετανάστευσης, γιατί να μην μπορεί ο Κουτσούμπας να ζητήσει από τον Πάπα να συμβάλλει στον αγώνα του κόμματος κατά του παγκόσμιου κεφαλαίου και των αφεντικών;

Από το Unfollow