Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Προσοχή στις καβαλίνες, κύριε πρωθυπουργέ...

Του Θανάση Καρτερού


Θα μπορούσε στη συγκεκριμένη περίπτωση να ονομαστεί και Φόρος Προστιθέμενης Αγωνίας.

Διότι αυτό που αντανακλά η χθεσινή τσάτρα - πάτρα εξαγγελία του συμψηφισμού του ΦΠΑ, που θα ισχύσει υποτίθεται από το φθινόπωρο αλλά ρίχνεται στην αγορά προεκλογικά, δεν είναι παρά η αγωνία του Σαμαρά μπροστά στην αποκάλυψη των σκοτεινών του δραστηριοτήτων. Και η αγωνιώδης προσπάθεια να μεταθέσει την ατζέντα από τα χειροπιαστά πολιτικά του κατορθώματα, όπως τα τετ-α-τετ με τους νεοναζί, στα εικονικά -κάτι σαν Ζάππεια- οικονομικά του κατορθώματα.

Σαν να τον βλέπεις και να τον ακούς τον Ριχάρδο του Μνημονίου να αναφωνεί στους επιτελείς του: Ένα άλογο, ένα άλογο, το βασίλειό μου για ένα άλογο. Κι εκείνοι, αφού έξυσαν το κεφάλι τους, κατέληξαν στο μόνο άλογο που είχε απομείνει στον στάβλο -κι ας ήταν και κουτσό. Στην εκδιδόμενη κάθε φορά προεκλογικώς υπόσχεση για τον ΦΠΑ, την οποία θεώρησαν ικανή να τον πάρει μακριά από τον Μπαλτάκο και τον Κασιδιάρη. Με τη βοήθεια και κάποιων συμπληρωμάτων ζωοτροφής, όπως οι προκαταβολές σε συνταξιούχους του Δημοσίου, τα κλεψιμαίικα που θα μοιράζονται στους αναξιοπαθούντες και η αξιοποίηση των αζήτητων στις τράπεζες.

'Όποιος τον είδε όμως τον πρωθυπουργό στην τηλεόραση χθες, καβάλα στο κουτσό του άλογο, δεν μπόρεσε να αποφύγει τη σκέψη:

Καλά, τα έχει εντελώς χαμένα; Διότι να φοβάται τα επίχειρα των ακροδεξιών του έργων είναι εντελώς φυσικό. Αλλά να το δείχνει με τόσο κραυγαλέο τρόπο; Είναι ηγέτης αυτός, εγγυητής της σταθερότητας και της τιμής του έθνους, να βγαίνει έντρομος στην τηλεόραση για να το παίξει Ψευτοθόδωρος του ΦΠΑ; Και να μας κάνει λογιστικά μαθήματα για όσα θα ισχύσουν -υποτίθεται πάντα- από τον Οκτώβρη, με σκοπό να γλιτώσει από όσα τον περιμένουν στις κάλπες τον Μάη;

Ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο του Σαμαρά ήταν γνωστό από καιρό. Αυτό που όλοι κατάλαβαν χθες είναι πόσο σάπια, διάτρητη, σαρακοφαγωμένη από μέσα είναι η εικόνα του στιβαρού πρωθυπουργού που μας πουλάνε χρόνια τώρα. Ο άνθρωπος όχι μόνο δεν τολμάει να αναγνωρίσει κάποια ευθύνη για τα κασιδιάρικά του, αλλά εμφανίζεται έφιππος επί του ΦΠΑ, μπας και με τα κλιπιτικλόπ σκεπαστούν οι λάγνοι ψίθυροι με τους χρυσαυγίτες.

Τι να πεις! Καλή η ιππασία, αλλά προσοχή στις καβαλίνες, κύριε πρωθυπουργέ....

Από την ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου