Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Σανίδα σωτηρίας αναζητεί η Ν.Δ. στο "για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ" (Video)

Της Κατερίνας Μπρεγιάννη


Αυτό δεν λέγεται, λάσπη στον ανεμιστήρα, αλλά πυρ ομαδόν της Ν.Δ. κατά ΣΥΡΙΖΑ, ως μόνη σωτηρία διάσωσης, από τον πανικό της κατάρρευσης της συγκυβέρνησης.

Το ΠΑΣΟΚ εκτός από τις πρωινές ευφάνταστες κόντρες στα κανάλια με τους κυβερνητικούς εταίρους του της ΝΔ, επιχειρεί να διαχωρίσει τη θέση του από την κυβέρνηση που συμμετέχει. Οι πρωινοί διαξιφισμοί Γ. Μιχελάκη και Π. Καψή στο Mega (video) ήταν έντονοι σε τέτοιο σημείο μάλιστα, ώστε ο Μ. Κριτσωτάκης εύστοχα επεσήμανε, ότι η καλύτερη πιστοποίηση της συνοχής της συγκυβέρνησης ήταν η πρωινή εικόνα των αντιμαχόμενων συγκυβερνούντων.

Αν ζητάτε την παραίτηση των δύο υπουργών ταυτίζεστε με τη Χ.Α., επαναλάμβανε από το πρωί ο Γ. Μιχελάκης, σε κανάλια και κοινοβούλιο.

Σηκώνοντας αντιφασιστική παντιέρα επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι δήθεν, ταυτίζεται με τη Χ.Α. υιοθετώντας τα επιχειρήματά της όταν ζητά την παραίτηση των δύο υπουργών που αναφέρονται στο βίντεο(!) Προτιμά να παρουσιάζει έναν πρωθυπουργό, στον κόσμο του, που δεν γνώριζε τίποτα (!) για τις συναντήσεις του στενού συμβούλου του, Π. Μπαλτάκου, αδιαφορώντας για το πόσο υποτιμητικά ακούγεται αυτό, για τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Η Σ. Βούλτεψη, με τη σειρά της, κάνοντας το μαύρο – άσπρο επιτέθηκε σε όλη την αντιπολίτευση, κυρίως όμως στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι ταυτίζοντας τον πρωθυπουργό με ακροδεξιές απόψεις πράττει έγκλημα κατά της δημοκρατίας.

Κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ψηφίζει νομοσχέδια μαζί με τη Χ.Α. προσπαθώντας να εφεύρει συνεργασίες, με δέλεαρ τους ψήφους, για να λάβει λίγο αργότερα, την απάντηση από τον Π. Λαφαζάνη, ότι «δεν γνώριζε ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι πρέπει να ρωτάει τη Χ.Α., τι θα ψηφίσει και τι όχι, για να ψηφίζει τα αντίθετα».

Στην προσπάθεια της, η κυβέρνηση να κρατηθεί με νύχια και με δόντια στην εξουσία χρησιμοποιεί κάθε μέσο, ξεσπώντας κατά πάντων. Ο Δ. Σταμάτης, υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης , σε ανακοίνωσή του, δεν δίστασε να παρουσιάσει τον Αλέξη Τσίπρα ως «συνήγορο της Χ.Α.»! πιστός στην επίσημη γραμμή της ΝΔ που από νωρίς το πρωί εκδηλώθηκε τόσο στα κανάλια όσο και στη Βουλή.

Ο Π. Κουκουλόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, από το βήμα της Βουλής είπε σε υψηλούς τόνους ότι «αν δεν κατάλαβε καλά η Ν.Δ., χθες κατέρρευσε η θεωρία των δύο άκρων που τόσο πολύ είχε επενδύσει», θέτοντας ταυτόχρονα όρους, για την συνέχιση της στήριξης του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.


Από την ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου