Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Η τελευταία των Κυριακών!!!!

Του Χρήστου Σιούλα


Αύριο δεν ξημερώνει μια ακόμα Κυριακή. Αλλά Η Κυριακή μας.

Δεν θα είναι μια συνηθισμένη Κυριακή, μια Κυριακή σαν όλες τις άλλες. Αλλά θα είναι η Κυριακή του τέλους ή της αρχής της Εβδομάδας των παθών μας.

Αυτά που ζήσαμε όλες τις εβδομάδες των παθών των Κυριακών που περάσανε. Θα φαντάζουν σταγόνα στον ωκεανό των εβδομάδων των Κυριακών που θα έρθουνε. Από την ανάσα της ζωής που κρατάμε στα χέρια μας θα εξαρτηθεί αν οι μέρες τους θα είναι πολλές και η ζωή μας λίγη!

Ή αν θα τους στείλουμε στο διάολο για να μπορέσουμε να ζήσουμε την ζωή που μας αξίζει!

Η ανάσα ζωής που μας χρειάζεται σήμερα δεν μπορεί να είναι η απλή καταμέτρηση των όποιων κατακερματισμένων δυνάμεων της Αριστεράς. Δεν μπορεί να είναι η ανάδειξη των σωστών ή των λανθασμένων θέσεων και των προθέσεων των επιμέρους δυνάμεών της. Η ιστορική αναγκαιότητα σήμερα είναι να αποδείξουμε ότι έχουμε την δύναμη και την θέληση να τους ανατρέψουμε.

Η μοναδική δύναμη που έχει αυτή την δυνατότητα, που μπορεί να τους ανατρέψει και να μας βγάλει από τον εφιάλτη που ζούμε, είναι οι δυνάμεις της αριστεράς που παλεύουν ενωμένες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, συνθέτοντας με την διαφορετικότητά τους την ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ που χρειαζόμαστε.

Τίποτα δεν μπορεί να γίνει αν δεν τους ανατρέψουμε!!!!

Τίποτα δεν θα καταφέρουμε αν ΑΥΤΟΙ συνεχίσουν να κυβερνούν!!!

Η έξοδος είναι Αριστερά και κανένα μικρό κόμμα της Αριστεράς, δεν έχει την δύναμη μονάχο του να ανοίξει την πόρτα. Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε και θα τα καταφέρουμε!!!!

Τα συναισθήματα που θα νιώσουμε την Κυριακή το βράδυ, θα είναι ανάλογα των επιλογών που θα κάνουμε. Εμείς καλούμαστε να αποφασίσουμε αν θα νιώσουμε νικητές και δικαιωμένοι ή απογοητευμένοι και θλιμμένοι.

Εμείς θα αποφασίσουμε αν θα έχουμε το κεφάλι ψηλά ή κατεβασμένο!!!!

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πρώτη Δύναμη και με διαφορά... Αυτό θα αποτελεί θρίαμβο για τους Μνημονιακούς, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν το αποτέλεσμα ως επιβεβαίωση της πολιτικής τους και θα ετοιμάσουν μια δεύτερη 4ετία βαρβαρότητας και εξαθλίωσης.

Αντίθετα, μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αν είναι μεγάλη, μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την πτώση της συγκυβέρνησης των τροϊκανών και της Μέρκελ και για την δημιουργία μιας κυβέρνησης της αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΣΦΗΚΑ λοιπόν προτείνει ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή και αριστερούς Δημάρχους και περιφερειάρχες στον δεύτερο γύρο είτε έχουν προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ είτε από το ΚΚΕ την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή μικρότερα αριστερά κόμματα.

Η ΣΦΗΚΑ ΝΑΙ!!!! Για την Ευρωβουλή θα προτείνει Ευρωβουλευτές. Όχι τους δικούς της. Όχι προβεβλημένους -αυτοί δεν έχουν την ανάγκη προβολής και υποστήριξης-. Αλλά υποψήφιους Ευρωβουλευτές που αναδείχτηκαν μέσα από τα κινήματα και τους λαϊκούς αγώνες. Που ξεχώρισαν και προτάθηκαν για την δράση τους στους αγώνες για ένα καλύτερο αύριο της Ελλάδας και του λαού μας.


Την Κωνσταντίνα Κούνεβα. Την Γυναίκα, την Μετανάστρια, την Καθαρίστρια Ευρωπαία με μόρφωση πανεπιστημιακή. Την Ευρωπαία Αγωνίστρια που η Ευρώπη θα πρέπει να νιώθει περηφάνια που ανήκει στους πολίτες της, αλλά και στο επόμενο Ευρωκοινοβούλιο.


Την Σωτηρίου την Ελένη μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Πρωτοστάτησε στη δράση των Επιτροπών Ακρίβεια-Στοπ και στο κίνημα κατά των διοδίων. Πήρε από την πρώτη στιγμή ενεργητικά μέρος στο κίνημα των πλατειών και σε όλες τις λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στην τρόικα και το καθεστώς αποικίας χρέους, που επιβλήθηκε στην Ελλάδα.


Τον Γιώργο τον Αρχοντόπουλο. Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΥΑΘ και μέλος του SOSτε το Νερό. Από το 2006 αγωνίζεται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού της Θεσσαλονίκης και, ως ιδρυτικό μέλος του συντονιστικού φορέων και πολιτών «SOSτε το Νερό», πρωτοστατεί από το Μάρτιο του 2013 στο κίνημα με δράσεις σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.

Η ΣΦΗΚΑ εύχεται καλή επιτυχία στους αγώνες του λαού μας. Καλή επιτυχία στον ΣΥΡΙΖΑ. Και θα βρίσκεται το βράδυ της Κυριακής στο κεντρικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ Πετρούπολης στην Πλατεία Ηρώ να προβάλει ζωντανά τα αποτελέσματα γιορτάζοντας μαζί με φίλους και Συντρόφους την νίκη του λαού μας!!!!

Ας κάνουμε λοιπόν αυτή την Κυριακή τελευταία μέρα της καταστροφικής πολιτικής τους. Τελευταία Κυριακή της εξαθλίωσης που μας προσφέρουν.

Ας κάνουμε αυτήν την Κυριακή. Κυριακή τις νίκης των αγώνων του λαού μας και της Αριστεράς.

Ας την κάνουμε αρκετά ΜΕΓΑΛΗ γιατί όπως λέει και το τραγούδι "Αργεί να έρθει η άλλη"!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου