Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Το Πατριαρχείο της....Ολιγαρχίας!

Του Σπύρου Γουδέβενου
 


Η εικόνα της ηγεσίας της ορθόδοξης εκκλησίας σε Κωνσταντινούπολη και Αθήνα, μία ηγεσίας που κάνει μπίζνες, που συνευρίσκεται θρησκευτικά και κοινωνικά με εκπροσώπους φορέων καταπίεσης λαών, με επιχειρηματίες με ύποπτο παρελθόν και παρών, είναι τραγική. Αποτελεί στρουθοκαμηλισμό όσοι σπεύδουν να αναμετρηθούν με έναν άθεο, με έναν που εξισώνει τις θρησκείες με τις "άρρωστες" ηγεσίες τους που σε αντίθεση με το πεπραγμένα του Ιησού τρέχουν να προσφέρουν στήριξη σε ότι καταπιέζει τους λαούς σήμερα, και δεν στοχοποιούν πρώτα και κύρια αυτές τις "ηγεσίες".

Σήμερα μιλάω για το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Και δεν μιλάω για την βρώμικη ιστορία του που επί Βυζαντινής Αυτοκρατορίας έγινε πολλές φορές ένα με το Κράτος, ούτε για τα ουκ ολίγα αδειάσματα που έκανε στο ποίμνιο του επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που για να μην χάσει τα οφίτσια ξέχναγε τον σκλαβωμένο λαό. Μιλάω για το σημερινό Οικουμενικό Πατριαρχείο, και για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο! Αφορμή η χθεσινή επίσκεψη του Εφοπλιστή και προέδρου του Ολυμπιακού Μαρινάκη στα γραφεία του Πατριαρχείου. Μιλάμε για έναν επιχειρηματία, που τον περασμένο Σεπτέμβρη δικαστικές πηγές τον έφερναν ως χρηματοδοτή της Χρυσής Αυγή, αν και βέβαια η δικαιοσύνη σε ότι αφορά τους χρηματοδότες της φασιστικής οργάνωσης τελικά σίγησε,,,,,

Και δηλώνει ο Πατριάρχης "Χαίρομαι ιδιαιτέρως που υποδέχομαι την ομάδα σας, τον Ολυμπιακό! Έχετε αποδείξει ότι η ευγενής άμιλλα και ο ευγενής αγώνας είναι ο στόχος και είστε νικητές. Ο αθλητισμός εξευγενίζει και σε έναν δύσκολο καιρό, με τόσους κινδύνους, κρατάει τους νέους μας σε καλό δρόμο."

Ο Βαρθολομαίος, και να με συγχωράνε οι φίλοι του Ολυμπιακού, που την είδε την ευγενή άμιλλα στον Ολυμπιακό και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες;; Στα στησίματα παιχνιδιών, τις δωροδοκίες, στο ήθος;; Και για τον Μαρινάκη που υποθάλπτει στο Καραΐσκάκη πυρήνα Χρυασαυγιτών, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού κουβέντα Πατριάρχη μου;;

Βέβαια δεν ήταν το πρώτο ατόπημα του Βαρθολομαίου. Σας παραθέτουμε παρακάτω σειρά φωτογραφιών, με αναλόγου ύφους συναντήσεων του:












Σε μία Ελλάδα που πεινάει, που εξαθλιώνεται ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος επιλέγει να συναντά αυτούς, τους εκπροσώπους μιας ολιγαρχίας που πίνει το αίμα του Ελληνικού λαού. Από την άλλη, ούτε σκέψη δεν έχει η ηγεσία της Ορθοδοξίας να συναντηθεί, να στηρίξει τόσες δομές αλληλεγγύης που ανακουφίζουν τον πόνο χιλιάδων συμπολιτών μας, όπως Κοινωνικά Ιατρεία, Κοινωνικά Φαρμακεία, Συλλογικές Κουζίνες, οργανώσεις που στηρίζουν μετανάστες, τοπικές δομές αλληλεγγύη που ταΐζουν καθημερινά χιλιάδες οικογένειες (και εκεί βέβαια, ιερείς και μεμονωμένοι επίσκοποι συντελούν τα μέγιστα). Το Οικουμενικό Πατριαρχείο για άλλη μια φορά, δεν ξέρει, δεν γνωρίζει τα δεινά του ποιμνίου του, και βολεύεται σε ευχές εξ' αποστάσεως και σε συναναστροφές σαν τις παραπάνω!

Το Πατριαρχείο της Ολιγαρχίας είναι αυτό! Και όσοι θέλετε να το αποκαλείτε Οικουμενικό, βγάλτε με από την "Οικουμένη" σας!

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου