Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Το χιπ χοπ της τζιχάντ

Διεθνή


Στο πρόσωπο ενός 23χρονου Βρετανού τραγουδιστή του χιπ χοπ, του Αμπντέλ-Μαγέντ Αμπντέλ Μπάρι, καταλήγουν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες που έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την ταυτοποίηση του μυστηριώδους «Τζιχάντι Τζον», του ανθρώπου με τη βαριά εγγλέζικη προφορά που αποκεφάλισε τον Αμερικανό δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η εφημερίδα Sunday Times, που –επικαλούμενη ανώτατη κυβερνητική πηγή– γράφει πως ο Μπάρι, γόνος ευκατάστατης οικογένειας αραβικής καταγωγής, εγκατέλειψε πέρσι το πατρικό του σε αριστοκρατικό προάστιο του Λονδίνου, για να πολεμήσει με την οργάνωση ISIS στη Συρία: πρόσφατα είχε αναρτήσει στο twitter φωτογραφία στην οποία απεικονιζόταν να κρατά ένα κομμένο κεφάλι, με λεζάντα: «Χαλαρώνοντας με τον κολλητό μου ή ό,τι απέμεινε από αυτόν»! Οπως αναφέρουν βρετανικά μέσα πάντως, επίλεκτες μονάδες της SAS βρίσκονται ήδη σε Ιράκ και Συρία, έχοντας εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του Αμπντέλ-Μαγέντ Αμπντέλ Μπάρι. «Μπορεί να συλληφθεί ακόμα και μέσα στις επόμενες δύο ημέρες», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Ούτε οι νέοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί των ΗΠΑ ούτε και η χτεσινή επίσημη ανακοίνωση πολεμικής συνεργασίας της Βαγδάτης με το Ιράν δείχνουν πάντως να κάμπτουν την επιθετικότητα των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, που συνεχίζουν απτόητοι τις επιχειρήσεις τους σε Ιράκ και Συρία. Χτες, οι ισλαμιστές αντάρτες πραγματοποίησαν μεγάλη αντεπίθεση κατά των κουρδικών θέσεων στο διεκδικούμενο, στρατηγικής σημασίας υδροηλεκτρικό φράγμα της Μοσούλης, ενώ πολύνεκρες μάχες μαίνονται στην επαρχία Σουλεϊμανίγια.

Ταυτόχρονα, στη Συρία, οι τζιχαντιστές τoυ ΙSIS κατέλαβαν το αεροδρόμιο Τάμπκα, τελευταίο προπύργιο του καθεστώτος Ασαντ στη βόρεια επαρχία Ράκα. «Οι μάχες συνεχίζονται γύρω από το αεροδρόμιο το οποίο έπεσε στα χέρια του Ι.Κ., ενώ δεκάδες πτώματα Σύρων στρατιωτών παραμένουν στο εσωτερικό», ανέφερε εκπρόσωπος της κατακερματισμένης συριακής αντιπολίτευσης. Η κρατική τηλεόραση της Δαμασκού παραδέχτηκε την απώλεια του αεροδρομίου, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι οι ένοπλες δυνάμεις «αποχώρησαν συντεταγμένα και συνεχίζουν να προκαλούν τεράστιες απώλειες στις τρομοκρατικές ομάδες».

Στα αξιοσημείωτα της χτεσινής ημέρας, σε μια Μέση Ανατολή που φλέγεται κυριολεκτικά από άκρη σε άκρη, πρέπει να προστεθεί και η ανακοίνωση των επίλεκτων «Φρουρών της Επανάστασης» πως κατέρριψαν ένα ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος με χαρακτηριστικά «Στελθ», δηλαδή «αόρατο» στα ραντάρ, κοντά στην εγκατάσταση εμπλουτισμού ουρανίου της Νατάνζ, όπου βρίσκονται εγκατεστημένες 16.000 συσκευές φυγοκέντρισης…

Από την ΕΦ-ΣΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου