Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Τα λεφτά μας πίσω, ρεεεε!

Του Θανάση Καρτερού


Θα εξαγγείλει, λέει, ο Αντώνης Σαμαράς "στοχευμένες φοροελαφρύνσεις" στη ΔΕΘ. Θα εξαγγείλει δόσεις να φάν' κι οι κότες στα ληξιπρόθεσμα χρέη προς εφορίες και ταμεία. Θα εξαγγείλει έναν καλύτερο ΕΝΦΙΑ. Θα εξαγγείλει ότι το Μνημόνιο τελειώνει, η τρόικα τελειώνει και μπροστά μας ανοίγεται η λεωφόρος της νέας Ελλάδας. Και θα εξαγγείλει επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άκρως ανεύθυνος, άκρως επικίνδυνος και άρα άκρως ακατάλληλος να κυβερνήσει.

Όλα αυτά με σκοπό να αναστρέψει την κατρακύλα της κυβέρνησης και της Ν.Δ. που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις. Να προσελκύσει τους παραστρατημένους κεντροδεξιούς, ου μην και κεντρώους, μιας και οι επίστρατοι της Άκρας Δεξιάς δεν του φτάνουν. Να βάλει στη γκλάβα του λαού το καινούργιο "εθνικό αφήγημα", το οποίο έχει επεξεργαστεί με τον πολυμήχανο Λαζαρίδη, τον αμήχανο Χαρδούβελη και τον βιομήχανο -παραγωγής ευφυΐας- Σταμάτη: Άγια μέρα ξημερώνει το 2021!

Το όλον παραπέμπει σε κείνους τους ατάλαντους κωμικούς, που αγωνιούν επί σκηνής να ψυχαγωγήσουν το κοινό τους. Αραδιάζουν αρλούμπες, ακροβατούν σε άρες μάρες, αδυνατούν να προκαλέσουν έστω και ένα χαμόγελο. Και ξέρετε τι γίνεται τότε -προκαλούν θλίψη. Και εφόσον επιμένουν να μην καταλαβαίνουν τι γίνεται κάτω στην πλατεία, προκαλούν και οργή. Με αποτέλεσμα να αρχίσουν τα γιούχα, να ίπτανται σε μερικές περιπτώσεις ζαρζαβατικά και να αντιλαλεί τελικώς το αίτημα των εξαπατημένων θεατών: Τα λεφτά μας πίσω!!

Υπερβολή; Ε, πείτε λοιπόν εσείς ποιος θα βρεθεί να πιστέψει τον Σαμαρά. Ποιος θα αφεθεί έστω για μια στιγμή στις μπαρούφες της αισιοδοξίας του. Ποιος θα χαμογελάσει με την κωμική ατάκα ότι ο ΕΝΦΙΑ θα γίνει δικαιότερος, η εισφορά αλληλεγγύης που από έκτακτη έγινε μόνιμη θα μειωθεί κάπως, και ο φόρος στα καύσιμα που γονάτισε εκατομμύρια ανθρώπους θα παραμείνει αλλά μειωμένος. Κατά 30%. Τι λες ρε φίλε; Σοβαρά; Θα ζεσταθούμε φέτος χάρη στον Σαμαρά.

Αφού δηλαδή ο Σαμαράς, όπως ο Χότζας, γέμισε το σπίτι μας με τα κερασφόρα του, τώρα θα εξαγγείλει ότι θα βγάλει από το σαλόνι -μπρρρρ, μπρρρρ- κάνα δυο μοσχάρια. Και περιμένει ότι θα σφάξουμε τον μόσχο το σιτευτό. Και θα χαμογελάσουμε πλατιά με το αστείο του, έτοιμοι να αποδεχτούμε έναν καλό ΕΝΦΙΑ, έναν καλό φόρο στα καύσιμα και έναν καλό Σαμαρά. Τα λεφτά μας πίσω, ρεεεε...

Από την ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου