Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

ΑΚΙΝΗΣΙΑ ΙΣΟΝ ΘΑΝΑΤΟΣ

Του Ισίδωρου Νερούτσου


Δεν χρειάζονται διαπληκτισμοί μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και «ΚΚΕ». Τα κόμματα αυτά ήσαν κάποτε σαν τον «Αδάμ και την Εύα». Αποτελούνταν από το ίδιο υλικό και το καθένα ήταν το άλλο κομμάτι του συνόλου. Είχαν κοινή ιστορία, κοινούς αγώνες, κοινή καταγωγή. Μη παρεξηγούμε την περίεργη και «αδελφοκτόνο» στάση της ηγεσίας του «ΚΚΕ». Απλά στους ανθρώπους αυτούς και ιδιαίτερα της ηγετικής ομάδας, προφανώς λόγω φθόνου, (γιατί αυτοί και όχι εμείς), θόλωσε η σκέψη και η λογική τους.

Η διαλεκτική λογική, του Ηράκλειτου, του Λεύκιππου, του Δημόκριτου, του Δαρβίνου, του Μαρξ-Έγκελς, του Αϊνστάιν, πήγε στα σκουπίδια, όπως τα όνειρα χιλιάδων λαμπρών και μαχητικών νέων ανθρώπων, που εγκλωβίστηκαν στις τάξεις του νεοσυγκεντρωτικού, αυτού κόμματος.

Παραμένουν προκλητικά (φαινομενικά) σταματημένοι, ακίνητοι, έναντι της ιστορίας και της τάξης των εργαζομένων ανθρώπων του μόχθου, που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν. Χρησιμοποιούν επιχειρήματα αντίθετα στις νομοτέλειες της διαλεκτικής, που θα έπρεπε να επικαλούνται και που σ’αυτές τις νομοτέλειες στηρίζεται η θεωρία και πρακτική των πραγματικών Κ.Κ.

Σύμφωνα με τους νόμους της διαλεκτικής Ακινησία σημαίνει Θάνατος. (Δαρβίνος) Παίζουν αδιάκοπα και μονότονα, την μαγνητοταινία της λαϊκής εξουσίας, με την οποία ουδεμία σχέση έχουν. Θόλωση διανοίας, θα έλεγα; έλλειψη πραγματικής ταξικής συνείδησης θα υποπτευόμουν; Λόγια εκτός πραγματικότητας και μόνο για εντυπώσεις. Καμία παροχή βοήθειας στον λαό που αυτοκτονεί, που ζητάει εναγωνίως στήριξη για επιβίωση.

Το νεοσυγκεντρωτικό, πρώην αγωνιστικό και προοδευτικό κόμμα, με σαθρά προσχήματα, γυρίζει την πλάτη στον λαό, με πρώτο και καλύτερο παπαγάλο, την «Βούλτεψη» του ΚΚΕ. Η κυρία αυτή διακηρύσσει με ύφος Πρετεντέρη, ότι η απόρριψη του μνημονίου, δεν αποτελεί επανάσταση, Σιγά το νέο. Είπε κανείς ότι είναι επανάσταση. Φυσικά και δεν είναι. Αποτελεί όμως την βάση για την σωτηρία του λαού και για ανάκαμψη της κοινωνίας και της οικονομίας, δηλαδή ένα βήμα προς τα μπρός.

Επειδή πολλές φορές το κόμμα αυτό επικαλείται τον Λένιν και τον Στάλιν, παραπέμπω στο βιβλίο του Στάλιν «ζητήματα Λενινισμού» σελίς 713 Ελληνική έκδοση, που αναφέρεται στην εξέλιξη του Τσαρικού καθεστώτος.


Ας είναι όμως. Στην νέα κυβέρνηση με κορμό το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και με την ενεργό συμπαράσταση όλου του λαού ή τουλάχιστον της πλειοψηφίας του, στηρίζουμε τις ελπίδες, όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά και για τους άλλους λαούς της Ευρώπης, διεθνιστές γαρ και γιατί όχι και όλου του κόσμου, που στενάζουν κάτω από τα δεσμά, της «ιερής» συμμαχίας του χρήματος, της απληστίας του κέρδους, και της εκμετάλλευσης των ανθρώπων, τους οποίους, αν κινδυνέψει ο παράς, δεν διστάζουν, χωρίς επιφυλάξεις και προσχήματα να τους θυσιάσουν.

Ο Λαός αν και μπορεί να εξαπατηθεί, όπως κατ’επανάληψη εξαπατήθηκε, είναι ο ασφαλέστερος κριτής και όχι η ξύλινες γλώσσες των στην ουσία αντικομουνιστών του «ΚΚΕ» Εμάς τον λαό, δεν μας μένει εκτός από τους αγώνες, την στήριξη και συμπαράσταση στην φιλολαϊκή πολιτική της νέας κυβέρνησης, τίποτα άλλο, παρά η ευχή:

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΜΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΙΣ .. ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου