Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Ένα hot spot και να καίει

by To Skouliki Tom


Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Κω η απόφαση της Κυβέρνησης να φτιάξει hot spot στο νησί τους, ώστε να γίνει πραγματικότητα η υπόσχεση του Αντώνη Σαμαρά για δωρεάν ασύρματο wi-fi για όλους.

Για όσους δε γνωρίζουν, τα hot spot είναι κέντρα καταγραφής, διαπίστευσης και ταυτοποίησης των προσφύγων, όπου οι πρόσφυγες θα παραμένουν το πολύ 72 ώρες και μετά θα αφήνονται στο έλεος του Θεού.

Με λίγα λόγια, τα hot spot είναι μίνι στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Και παπάρια, σιγά μη μένουν μόνο 72 ώρες. Εκεί τους βλέπω να ξεχειμωνιάζουν.

Οι συζητήσεις για τη δημιουργία hot spot στα νησιά έχουν ξεκινήσει από το καλοκαίρι αλλά τότε πλησίαζαν οι εκλογές και ο Αλέξης Τσίπρας χρειαζόταν τις ψήφους του Πάνου Καμμένου, που έλεγε ότι δε θα επιτρέψει να γίνουν hot spot στα νησιά και πρότεινε η καταγραφή των προσφύγων να γίνεται σε πλοία.

Εγώ λέω να τους καταγράφουν μέσα στις βάρκες ενώ θαλασσοπνίγονται. Αν καταγραφείς σώζεσαι, αν δεν καταγραφείς σε τρώνε τα σκυλόψαρα.

Είναι πολύ λογικό οι Κώες να αντιδρούν, αφού μόλις οι πρόσφυγες μάθουν ότι μετά τη μάχη με τα κύματα θα κλείνονται πίσω από συρματοπλέγματα και θα τους φυλάνε μπάτσοι, θα κάνουν ουρές στα παράλια της Τουρκίας για να περάσουν απέναντι και να ζήσουν το ελληνικό όνειρο.

Βέβαια, υπάρχει ένα πρόβλημα, αφού όποιον πρόσφυγα κι αν ρωτήσεις θα σου πει ότι δε θέλει να μείνει στην Ελλάδα. Όλοι λένε ότι θέλουν να πάνε στην Ευρώπη. Μέχρι και οι πρόσφυγες έχουν πάρει χαμπάρι τι ταλιμπανέζοι είμαστε.

Οι Κώες που αντιδρούν λένε ότι δεν έχουν καμία όρεξη να δέχονται πρόσφυγες στο νησί τους, εκτός αν η Ακαδημία Αθηνών αναθεωρήσει και συμπεριλάβει στις υποψηφιότητες για το Νόμπελ Ειρήνης και τον Νότη Σφακιανάκη, που είναι από την Κω και αποκαλούσε τους πρόσφυγες βιαστές.

Από την άλλη, υπάρχει η σκέψη τα hot spot να μεταφερθούν στη Βουλγαρία, που έχει χαμηλή φορολόγηση και φθηνότερο εργατικό δυναμικό.

Όρεξη να υπάρχει, παιδιά, και λύσεις θα βρεθούν.

Μόνο μην κάνετε κανά αστείο και ρωτήσετε για το θέμα τους άμεσα ενδιαφερόμενους, δηλαδή τους πρόσφυγες.

Οι πρόσφυγες είναι καλοί μόνο όταν πληρώνουν 5 ευρώ για μια φόρτιση κινητού και κλείνουν δωμάτια στα ξενοδοχεία σε τιμές high season. Τώρα που η high season πλησιάζει και θα αρχίσουν να καταφτάνουν οι πρώτοι τουρίστες, οι πρόσφυγες είναι ανεπιθύμητοι.

Δε μας νοιάζει ΕΝΦΙΑ, ασφαλιστικό, ανεργία, φτώχεια. Μας νοιάζει να κάνουμε δημοψήφισμα για το hot spot.

Ε, κάντε το, να σας γράψει κι εσάς στα παπάρια του ο Αλέξης να τελειώνουμε.

Πάντως, εγώ, μέσα σε όλον αυτό το χαμό, διακρίνω μια πολύ θετική εξέλιξη.

Από λαθρομετανάστες που τους αποκαλούσαν όλοι πριν από 2 χρόνια – μετανάστες στην καλύτερη – τώρα οι περισσότεροι τους αποκαλούν πρόσφυγες.

Μπορεί σε καμιά 100ετία να καταλάβουν ότι πάνω από όλα είναι άνθρωποι.

(Ανήθικο δίδαγμα: Εν τω μεταξύ, ο Ερντογάν, σαν άλλος Πάνος Καμμένος, απειλεί ότι αν η Ευρωπή δεν του δώσει 6 δις και δεν χαλαρώσει τις θεωρήσεις για τα τουρκικά διαβατήρια που μπαίνουν στη Σένγκεν , θα κατακλύσει την Ελλάδα και τη Βουλγαρία με πρόσφυγες. Μάλιστα, διαβάζω ότι μπαίνει στο παιχνίδι και το ΝΑΤΟ που θα εξασφαλίσει, λέει, την ασφαλή θαλάσσια διέλευση των προσφύγων και θα χτυπήσει τους διακινητές. Το ΝΑΤΟ, φίλε, που με τις επεμβάσεις του στη Μέση Ανατολή είναι υπεύθυνο για το προσφυγικό. Ο λόγος είναι προφανής. Πρώτον, θα αναβαθμιστεί ο ρόλος της Τουρκίας στο Αιγαίο και δεύτερον, θα στρωθεί ο δρόμος για μια ακόμα νατοϊκή επέμβαση, αυτή τη φορά στη Συρία. Ποια η θέση τη Ελλάδας απέναντι στη συμφωνία Μέρκελ-Νταβούτογλου. Καμία, απλώς μας ανακοινώθηκε. Για γκρέμισμα του φράχτη και τερματισμό του πολέμου στη Συρία, ούτε λόγος. Αυτά είναι υψηλή πολιτική.)

(Ανήθικο δίδαγμα no. 2: Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αφιέρωσε τη συμφωνία με το ΝΑΤΟ στους 3 νεκρούς αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού. Εκεί που τελειώνει η γελοιότητα, αρχίζει ο Πάνος Καμμένος.)

Ένα like και να καίει στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου